НАЧАЛО » ������

"Топлофикация София" се готви да инвестира 37 млн. лв. през 2011 г.

С двойно повече пари подменят тръби, колкото през 2010 г.

fb
3E news
fb
09-02-2011 12:52:28
fb

"Топлофикация София" планира през 2011 г. да инвестира 37 млн. лв. в цялата си мрежа. Парите щели да дойдат изцяло от сметките на абонатите, коментираха днес от дружеството при представянето на оздравителните мерки за подобряване състоянието на дружеството.
Дружеството има намерение на вложи 6,9 млн. лв. за ремонти, което е два пъти повече в сравнение с миналата година, и да подмени 11 км тръби при положение, че през 2010 г. са били подменени 10 км, обясни изпълнителният директор на "Топлофикация София" Стоян Цветанов. Той коментира, че отделените двойно повече пари са не само за подмяна на тръби, но и за аварийни ремонти по мрежата. 

 

 
"През тази година дружеството ще разчита на собствени сили за повечето ремонти и не планират да наемат подизпълнители. Целта е да бъдат спестени средства", обясни техническият директор Васко Павлов. Той допълни, че продължи и подмяната на изолациите на топлопроводите, които се намира на открито.
За 32 млн. лв. ще бъде изградена нова мощност в ТЕЦ София. Тя трябва да бъде въведена в експлоатация през 2013 г. "Очаква се с около 7 % да бъдат намалени производствените разходи", обясни Цветанов. Той допълни, че до края на 2011 г. в столицата ще бъдат подновени над 1900 абонатни станции.

 

Актуализираният бизнес план на Топлофикация София за 2011 г. ще бъде внесен за одобрение днес в Столичния общински съвет. До дни в Държавната комисия за енергийнои водно регулиране ще бъде внесен и бизнес програмата на дружеството за следващите 5 години.


До края на март дружество ще обяви конкурс за избор на консултант, който да изготви план за развитието на компанията до 2020 г.

 

Когенерационна инсталация за изгаряне на природния газ планира да изгради "Топлофикация София". Цветанов обясни, че има идея след завършването на завода за боклуци част от твърдия горивен отпадък може да бъде изгарян в тази когенерация.
Шефът на Топлофикация София обясни, че към края на 2010 г. дружеството е било на загуба с 18 млн. лв. като целта е през тази сумата да бъде намалена двойно и дружеството да излезе със 7 млн. лв. загуба. За целта компанията ще продължи да завежда съдебни дела срещу неизрядни абонати.

 

До дни трябва да станат ясни и новите сметки за топлоенергия за януари. От дружеството не казаха дали ще бъдат по-високи от тези за декември и с колко с оправданието, че все още нямат подробни данни. Цветанов обаче каза, че има вероятност сумите да са по-ниски заради намалението на цената на парното с 0,5% от началото на година.
Между 800-850 хил. лв. ще отдели през тази година "Топлофикация" за опрощаване на сметките на някои от лоялните си клиенти. Потребителите с платени сметки ще бъдат избирани на лотариен принцип всеки месец и ще получават намаление на сметката между 60 и 100% в зависимост от това колко дълго време са били изрядни към дружеството. От лотарията ще се възползват близо 700 души.


По статията работи: