НАЧАЛО » ������

Световният фамилен бизнес се среща в София

Оборотът на родните фирми за 2009 г. е 1 млрд. лв., хранят 10 хил. българи

fb
3E news
fb
10-11-2010 02:11:19
fb

 

Собствениците на едни от най-големите семейни компании в света ще пристигнат в България на 25 ноември, за да участват в Третата официална вечеря, организирана от Сдружението на фамилния бизнес в България по случай Деня на семейството. Специални гости на вечерята ще бъдат Президентът на FBN International (Международната организация на фамилния бизнес) Тиери Ломбар и членовете на Борда на директорите на организацията.
България ще е първата страна в Източна Европа, която става домакин на срещата на най-ключовите фигури, представители на FBN International - коментира Христо Илиев, председател на сдружението. Оборот на българските фамилни фирми за 2009 г. е близо 1 млрд. лв. Те изхранват 10 хил. българи..

FBN International e създадена през 1990 г. Тя има подразделения в близо 50 страни в Европа, Азия, Северна и Южна Америка и Австралия. В организацията членуват над 3200 компании, като само европейската структура има оборот от 1 трилион евро и осигурява 5 млн. работни места. Henkel, Pirelli Group, Benetton, Oriflame, Merck, Ermenegildo Zegna, Fiat Group са само част от големите семейни компании-членки на FBN International.
Статистиката сочи, че миналата година 48% от фамилните фирми отчитат ръст в потребителския интерес, коментира Христо Илиев. Около 60% от семейните фирми възнамеряват да разширят дейността си в следващите 12 месеца


По статията работи:

Admin Admin