НАЧАЛО » ������

Овергаз засажда акациева горичка край Асеновград

Акцията е част от дългосрочен проект на компанията за възстановяване на българските гори

fb
3E news
fb
18-03-2011 08:40:28
fb

По случай "Седмицата на гората" ученици от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд", София и малчугани от Дома за деца "Таню Войвода" в Асеновград ще помогнат на екипи от Овергаз и местното горско стопанство да засадят над 7 хиляди акациеви фиданки в землището на село Нови извор, близо до Асеновград. Така ще бъдат залесени 15 декара гора на място, където досега не е имало дървета, съобщиха от компанията.

На 29 март 2011 година, вторник, от 11:30 часа, децата ще дадат началото на акцията, която е дванадесетият пореден етап от проекта на Овергаз за възстановяване на българските гори – "Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца".

За първи път тази година международна организация партнира на Овергаз в усилията на компанията да възстанови унищожените български гори. Това е Европейският делови конгрес, който финансира собствен проект "ЕДК – въглеродно неутрална организация". Овергаз е главен изпълнител в инициативата, която цели да компенсира количествата въглероден диоксид, които ще бъдат емитирани по време на Годишното общо събрание на Европейския делови конгрес. Затова край Асеновград ще бъдат засадени още 22 500 акациеви дръвчета на територия от 45 декара.

Залесяването ще се проведе с подкрепата на Държавното горско стопанство, Асеновград.

 

Проектът на Овергаз за възстановяване на българската гора започва през 2000 година със залесяването на 22 декара площи в лесничейството на Чирпан. Оттогава, с помощта на над 450 деца от 12 български града, бяха засадени близо 130 хиляди броя дръвчета на територията на 368 декара в горски стопанства и лесничейства в различни региони от страната. Засадените дървета поглъщат средно 3 000 тона CO2 годишно.


По статията работи: