НАЧАЛО » ������

Екипите на ЧЕЗ работят за възстановяване на електрозахранването след бурята в столицата

Създадена е незабавна организация за отстраняване на нанесените повреди, но условията за работа са много тежки

fb
3E news
fb
08-07-2014 07:38:00
fb

Силната буря, която връхлетя София в късния следобед на 8 юли, причини смущения в електрозахранването на столицата. Изключена е подстанция „Орион“. Засегнати бяха кварталите „Надежда“ 1, 2 и 3 и „Люлин“ 1 и 2. Аварийните екипи поетапно възстановяват електрозахранването, но работата им е затруднена от усложнената обстановка след бурята – паднали дървета, наводнени улици и шахти.

„Незабавно бе създадена необходимата организация за отстраняване на нанесените повреди, но условията за работа са изключително сложни. Нанесени са сериозни поражения. Бурята предизвика неудобства за нашите клиенти, но правим всичко по силите си да отстраним повредите във възможно най-кратки срокове, доколкото условията го позволява”, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Бурята предизвика авария в подстанциите „Черни връх“ и „Младост“. Прекъснато бе електрозахранването на „Младост“, Панчарево и Бистрица, но благодарение на бързата намеса на аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение България, то бе възстановено своевременно.

Сигнали за прекъснато електрозахранване могат да бъдат подавани на денонощната информационна линия на ЧЕЗ  0700 10 010. Компанията препоръчва на клиентите в тези ситуации да използват автоматичното меню за аварии 3, което ще ги информира по-бързо и ефективно в случай на аварийно прекъсване. Справка за планираните и непланирани прекъсвания може да бъде направена и на мобилната версия на сайта на компанията m.cez.bg.

буря
градушка
София
ЧЕЗ
възстановяване на електозахранване
По статията работи:

Георги Велев