НАЧАЛО » ������

Само три диспечерски центъра ще управляват мрежата на ЧЕЗ в Западна България

Промените целят повишаване на качеството на захранване

fb
3E news
fb
27-11-2011 02:01:00
fb

 

 

Три диспечерски центъра в София, Плевен и Монтана ще управляват мрежата на ЧЕЗ в Западна България, съобщиха от компанията. Тя централизира досегашните центрове  като премества тези в Перник, Кюстендил и Благоевград в София. Центърът в Монтана поева управлението на областите Враца, Монтана и Видин. От град Плевен ще се управлява електроразпределителната мрежа на областите Плевен и Ловеч.  

 

"С промените които правим, целим да оптимизираме работните процеси и да подобрим качеството на услугите, които предлагаме. Централизирането на диспечерските центрове посредством специализирания софтуер ще повиши сигурността на захранването на клиентите. Работим усилено, за да осигурим на нашите клиенти спокойствието и безопасността, които заслужават", каза Ясен Тодоров, директор Дирекция "Диспечерско управление" в ЧЕЗ Разпределение България.

 

 

Въвежден е софтуер за единно дистанционно управление, който позволява измерване на напрежението по мрежата и получаването на сигнали за възникнали нередности. Системата предлага управление на елементите от мрежата на три структурни нива: високо напрежение, подстанции и средно напрежение. Това дава възможност за по-бърза и прецизна реакция при предотвратяване и отстраняване на проблеми по мрежата.

 

Първата подстанция, която се управлява с помоща на софтуера е подстанция "Метро" в София. През 2012 г. ЧЕЗ планира към системата да бъдат включени още 9 подстанции и 2 възлови станции в София.

 


По статията работи: