НАЧАЛО » ������

Силен вятър и обледяване на електропроводи са причина за прекъсвания в електрозахранването в селища от област Бургас

В някои райони обледяването по въздушните проводници достига до 5-8 см, които при залюляване от вятъра водят до допир и прекъсване на захранването

fb
3E news
fb
27-01-2014 11:39:00
fb

Обледяване на електропроводи и стълбове от електроразпределителната мрежа, вследствие на силен североизточен вятър, преминаващ в суграшица и ниски температури са причината населени места в област Бургас да са с проблеми с електрозахранването. Сред населените места са кв. Сарафово (гр. Бургас), гр. Българово, гр. Камено, както и по-малки населени места в общините Айтос, Руен и Карнобат. В някои райони обледяването по въздушните проводници достига до 5-8 см, които при залюляване от вятъра водят до допир и прекъсване на захранването. На места са налице скъсани електропроводи и счупени стълбове, които допълнително усложняват обстановката.

Общо в областта са счупени 18 железобетонни и железорешетъчни стълба от мрежата. Силният вятър затруднява действията по мрежата на над 50 сътрудника на EVN България, които в момента извършват физически обход по дължината на електропроводите. В дружеството е направена организация по доставка и замяна на стълбове с тежка механизация и монтажа им с кранове за възстановяването на скъсаните проводници. Дружеството очаква при намаляване силата на вятъра и повишение на температурите захранването да бъде възстановено максимално бързо.

В останалата част на Югоизточна България ситуацията с електрозахранването е нормална.

По статията работи:

Георги Велев