НАЧАЛО » ������

LG въвежда мащабна програма за събиране и преработка на електронни отпадъци

Корейската компания ще се бори заедно с екологичната организация BAN срещу замърсяването на околната среда

fb
3E news
fb
11-08-2011 03:02:27
fb

Корейският производител LG Electronics повишава своята ангажираност към "зеленото управление", съобщиха от компанията. Еко програмите на компанията целят да подобрят рециклирането на продуктите, управлението на опасни вещества и да намалят вредното влияние върху околната среда. За всички бизнес подразделения и филиали на LG са създани условия да бъдат по-отговорни по отношение на целия жизнен цикъл на продуктите, от етапа на производство до тяхното бракуване и рециклиране.

 

От началото на месец август LG е част от Basel Action Network (BAN) - неправителствена организация, базирана в Сиатъл, САЩ, която контролира търговията с токсични продукти и се бори против замърсяването на околната среда. LG и BAN заедно ще развиват e-Stewards Global Enterprise – световна програма за съхранението и рециклирането на излезлите от употреба електрически и електронни продукти.

 

Мрежата на BAN, която вече обхваща целия свят, ще осигури списъци със сертифицирани от нея компании, с които LG може да работи. Така ще се ограничи функционирането на незаконните отпадъчни депа и износа на вредни отпадъци към слабо развитите държави.

 

По-рано тази година LG беше основният корпоративен партньор на програмата за обществено развитие Great American Cleanup, организирана от Keep America Beautiful – най-голямата американска доброволческа организация за обществена дейност и обучение. С помощта на милиони участници бяха събрани приблизително 1,5 милиона тона използвана електроника.

 

Преработка на електронни отпадъци

 

Важна част от екологичната политика на LG е преработването отпадъците от непотребно електронно оборудване. Само през миналата година в света са събрани 200 000 тона използвани електронни и електрически продукти, което е с 19% повече спрямо 2009 г.

 

Компанията даде пример на целия бранш като стана първата в Корея, подписала споразумение с местната власт на град Улсан, основен индустриален и производствен център в азиатската страна, с цел безплатно събиране на употребявани електронни части.

 

Общината е отговорна за безплатното събиране на използваните електронни продукти, а LG е натоварена със задачата да ги преработи, използвайки процеси, които не вредят на околната среда. През първата половина на 2011 година LG събра 279 тона електронни продукти в Улсан, които включват 2 240 хладилника 115 перални и 3 545 мобилни телефона, както и други продукти.

 

"Смятаме, че през 21-ви век мултинационални компании като LG трябва да поемат по-голяма отговорност и да са по-активни в действията си, свързани с опазването на околната среда. Този ангажимент не се отнася само до рециклирането. Става въпрос за промени в производствения процес като цяло – от изработката на продуктите в завода до извеждането им от употреба," каза Йонг-Мин Шин, вицепрезидент на екипа за екологична стратегия на LG.


По статията работи: