НАЧАЛО » ������

Първанов: Българският туризъм има нужда от пътища и качествен персонал

Президентът подкрепя инициативата Белоградчишките скали и пещерата "Магура" да влязат в списъка на ЮНЕСКО

fb
3E news
fb
21-04-2011 10:39:06
fb

Българският туризъм ще има своето бъдеще, ако се решат проблемите с инфраструктурата и пътищата, отварянето на нови гранично-пропускателни пунктове в страната и обучението на качествен персонал в туризма. Това заяви президентът Георги Първанов, който е в Белоградчик, за откриването на туристическия сезон в града, съобщи БТА

Той обяви, че подкрепя инициативата туристически забележителности в града като Белоградчишките скали и пещерата "Магура" да влязат в списъка на световнозначимите обекти на ЮНЕСКО.

Ако тези обекти влязат в списъка на ЮНЕСКО, това ще бъде изключителен стимул за развитието на туризма в общината, каза Първанов. През миналата година България отбеляза петпроцентов ръст в туризма в сравнение с предишната. Държавата трябва да осъзнае, че туризмът трябва да бъде основен приоритет и ключова предпоставка за развитието на икономиката. Едно работно място в туризма създава възможност за откриването на три до пет работни места в съпътстващи дейности, добави президентът.

Той посети етнографска изложба в хотелския комплекс "Скалите", а самодейци от региона представиха на празника автентичен турлашки фолклор. По-късно Първанов присъства на традиционния Великденски благотворителен концерт в пещерата "Магура".
По статията работи: