НАЧАЛО » ������

Магазините "Пикадили" ще имат нов собственик

Белгийската компания Delhaize Group купува дяловете на Delta Maxi Group

fb
3E news
fb
03-03-2011 01:37:31
fb

Магазините "Пикадили" ще имат нов сосбтвеник след като днес стана ясно, че белгийската компания за продажба на храни Delhaize Group е подписала споразумение за придобиване на 100% от дяловете на Delta Maxi Group. Стойността на сделката е 932,5 млн. евро като според споразумението новият собственик ще придобие и нетните дългове на Delta Maxi Group за около 300 млн. евро. Сръбската фирма има 450 магазина в 5 държави от Югоизточна Европа като сред тях са и веригата в "Пикадили".

 

Придобиването на Delta Maxi Group предстои да бъде одобрено от регулаторните органи в България, Сърбия, Черна Гора и Албания. Очаква се процесът по придобиването да приключи през третото тримесечие на 2011 г.

 

"Много сме доволни от това придобиване, което напълно подкрепя ускоряването на ръста ни, а това е основен приоритет в стратегическите ни планове. Delhaize Group вече присъства в региона чрез магазините Alfa Beta в Гърция и Mega Image в Румъния", коментира Пиер-Оливие Бекерс, президент и главен изпълнителен директор на Delhaize Group.

 

Според него Югоизточна Европа продължава да бъде перспективен регион по отношение на икономическия растеж. Приходи от около 3,4 млрд. евро и над 800 магазина се очква да  има през тази година компанията.
"Отнасяме се с голямо уважение към постигнатото от Delta Maxi Group за последните 10 години. Изключително сме впечатлени от силните марки на групата, иновациите в магазините, мащаба на веригата и таланта на управляващите екипи.

 

 

Щастлив съм, че силни екипи и партньори ще се присъединят към групата Delhaize Group. Милионите клиенти на Delta Maxi Group могат да разчитат на нас да продължим да ги обслужваме със същото високо качество, на което са се радвали досега в любимите си магазини.

 

Допълнително, клиентите ще могат да се възползват от нашия опит в сферата на асортимента и предлагането", коментира Костас Мачерас, изпълнителен вицепрезидент на Delhaize Group и главен изпълнителен директор за регион Югоизточна Европа.


По статията работи: