НАЧАЛО » ������

Проектът за Централна гара София е придвижен към строителното ведомство

За десет месеца работа новосъздаденото министерство е издало 8 разрешителни за близо 180 млн. лв.

fb
3E news
fb
04-03-2014 06:11:00
fb

Проектът за реконструкция на Централна гара София, който е на стойност 57 млн. лв., вече е придвижен към Министерството на инвестиционното проектиране. От там той трябва да получи разрешително за строеж и до няколко месеца да се даде старт на работните дейности, така че да бъде изпълнен в срок и да влезе в експлоатация в края на лятото на 2015 година.

Наред с този, пред експертите от МИП на дневен ред стоят още два проекта – за пречиствателна станция във Видин и трети обект на Несебър по водния цикъл. Това съобщават от ресорното ведомство.

За десетте месеца на своето съществуване ресорното ведомство, което се занимава с големи инфраструктурни обекти на стойност над 10 млн. лева, е издало 8 разрешителни за строеж. Те са предимно за пречиствателни станции и депа за отпадъци и се намират се в общините Стамболийски, Несебър, Кърджали, Бяла, Видин, Казанлък и Аксаково (Варненско). Общата им стойност 179.4 милиона лева.

Експерти на ресорното министерство подготвят критериите, по които ще се разпределят определените 6.3 млн. лева от Държавния фонд за развитие на регионите. Идеята е да се стимулират социално значими за общините проекти и такива, свързани с благоустройството на малки общини.

Наред с това в ход е и новата инициатива на МИП и общините за съвместно представяне на проекти на изложения в Западна Европа. Проектите са за индустриални зони, а в инициативата вече са се включили обшините Айтос и Радилово.

Централна гара София
ремонт и рехабилитация
модернизация
Министерство на инвестиционното проектиране
По статията работи: