НАЧАЛО » ������

Испански консорциум е проявил интерес да купи част от "Кремиковци"

Компаниите имат проект за рекултивация на терените за 20 млн. евро

fb
3E news
fb
04-03-2011 04:52:02
fb

Испанският консорциум SHP-Advisers проявява интерес към покупката на части от  комбината "Кремиковци", коментира министърът на икономиката Трайчо Трайков след среща с Хакобо Сарториус, президент на консорциума. Трайков е на посещение в Мадрид заедно с министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от икономическото министерство.  
Компаниите от  консорциума проявяват искат да участват пред Европейската комисия с проект за 20 млн. евро за рекултивация на терена на комбината.

 

Очаква се през април да бъде проведен четвъртия търг за продажбата на комбината, който през май миналата година беше обявен в процедура по ликвидация. В началото на февруари, когато беше третият търг за продажбата на "Кремиковци" оферта за покупка подаде един участник - компанията "Виктори Комерс". Заради неизрядни документи обаче фирмата не беше допусната до участие.

 

Първоначалната цена, на която беше обявено за продажбда дружеството през миналата година беше 565 млн. лв. При всеки следващ търг цената беше намалявана с 20%  и така през април се очаква началната да бъде над 310 млн. лв.


По статията работи: