НАЧАЛО » ������

С месец преди графика е строителството на лот 2 от "Тракия"

Нов четирилентов път ще свързва Стара Загора с магистралата

fb
3E news
fb
21-04-2011 03:43:24
fb

С месец преди графика е изпълнението на строителните дейности на лот 2 Стара Загора-Нова Загора от магистрала "Тракия". Това обясниха днес представители на изпълнителя обединение "Магистрала Трейс" при проверката на обекта, на която присъстваше премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Росен Плевнелиев с екипа си. Строителят си е свършил работата и всичко е качествено, обясни Борисов.
До дни всички фирми, подизпълнители на обекта ще получат парите си. Около 59 млн. лв. вече сме разплатили за строителството на цялата магистрала, поясни Плевнелиев. Той уточни, че всички средства са преведени в срок, а в момента се обработвали останалите подадени сертификати.

 

До края на септември трябва да бъде готов пътният възел, който ще свързва Стара Загора в магистралата, увери Плевнелиев. Той обясни още, че предстои да бъде изградено и второ платно на подхода от града към аутобана. По думите на регионалният министър Общинският съвет на Стара Загора трябва да прехвърли общинските земи по трасето на новото платно на Министерски съвет. Правителството от своя страна бързо ще отчужди терените с решение, че оттам ще минава обект с национално значение. Плевнелиев допълни, че за новия път дори вече има заделени средства, а планът е първа копка на разширението да бъде направено пред октомври "Този ужасен, тесен път, който свързва един от седемте най-важни града в страната с най-важната магистрала в тази държава ще се умножи по две - ще стане четирилентов", обеща Плевнелиев.

 

Около 24 млн. евро ще получи през тази година Стара Загора по ОП "Регионално развитие" за модернизация на градския транспорт. "Това е първото правителство на България, което ще предостави на Стара Загора 1 млн. лв., с които да бъде направен Интегрирания план за развитие", допълни още Плевнелиев. Добре е вместо тези пари да бъдат инвестирани в безмислени неща, да ги инвестираме в план и разговори за бъдещите стотици милиони, които ще се излеят в този град.
По рано през деня регионалният министър и премиерът откриха новата пречиствателна станция на града, изградена със средства по предприсъединителната програма ИСПА.


По статията работи: