НАЧАЛО » ������

САЩ са поискали Германия да се откаже от „Северен поток“ в замяна на постигане на търговско споразумение за митата

fb
3E news
fb
17-05-2018 11:21:00
fb

САЩ са поставили условие на Германия за отказ от газопровода от Русия, за да се постигне търговска договореност. Това съобщава Dow Jones, позовавайки се на източници от САЩ, Германия и Европа.

Според тях, президентът на САЩ е поставил това условие на канцлера на Германия Ангела Меркел по време на срещата през април.

САЩ въведоха мита върху вноса на стомана и алуминий от ЕС, като временно ги спряха до 1 юни, но след това те ще бъдат задействани, ако не се постигне търговско споразумение.

Твърди се, че германският канцлер Ангела Меркел в петък ще обсъди с президента на Русия Владимир Путин последствията от газопровода „Северен поток 2“ за Украйна.

Агенция Ройтерс от своя страна съобщи за предизвикани разузнавателни и военни притеснения от страна на САЩ по повод газопровода "Северен поток 2".

Планираният газопровод "Северен поток 2" от Русия до Германия повдига притеснения от разузнавателен и военен характер в САЩ, тъй като този проект ще позволи на Москва да пусне нова технология за подслушване и наблюдение в Балтийско море, съобщава от своя страна четвъртък официален американски представител, цитиран от агенция Ройтерс.

Сандра Удкирк, която е заместник-помощник държавен секретар на САЩ по въпросите на енергийната дипломация, заяви пред репортери в Берлин, че Вашингтон разглежда проекта за този нов тръбопровод като лош избор, добавяйки, че САЩ са скептични дали са изпълними руските транзитни гаранции за други страни като Украйна.

Руската компания "Газпром" обяви във вторник, че започва подготвителна работа в залива Грайфсвалд край балтийското крайбрежие на Германия.

 

 

Северен поток 2
газопровод
Германия
сащ
мита върху вноса на алуминий в САЩ
По статията работи:

Маринела Арабаджиева