НАЧАЛО » ������

Хорст Пертъл е новият главен директор "Технологии" на Mtel от 1 март

Той наследява поста от Александър Кухар, който поема ролята на Purchasing Director едновременно за А1ТА и "Телеком Аустриа Груп"

fb
3E news
fb
14-02-2011 01:19:46
fb

Хорст Пертъл ще бъде новият главен директор "Технологии" на Mtel от 1 март, съобщиха от компанията. Пертъл има 25- годишен международен опит в сферата на телекомуникациите, придобит чрез множество проекти в Европа и Америка. В момента той заема същата позиция в Si.mobil, Словения, компания от групата на "Телеком Аустриа".

 

Пертъл се присъединява към Телеком Аустриа Груп през 2005 година и работи за Mtel, ръководейки дирекция "Мрежа за достъп и пренос" до края на 2009 година. През 2010 г. е назначен като главен директор "Технологии" на Si.mobil, където успешно обновява изцяло мобилните централи и в последствие подобрява качеството на 2G и 3G мрежата.

 

До момента главен директор "Технологии" на Mtel беше Александър Кухар, който заема тази позиция от 2 години. От началото на март Кухарт поема ролята на Purchasing Director едновременно за А1ТА и "Телеком Аустриа Груп". Кухарт има 10 години опит в техническите дирекции на "Телеком Аустриа Груп" като заема поста на главен технически директор в Mtel в един от най-динамичните периоди за компанията.

 

Под негово ръководство са изпълнени множество проекти за развитие на мрежата. В този период компанията внедри най-високата скорост за мобилен пренос на данни, постигана в страната до момента– 42 мегабита в секунда, която позволи на Mtel да демонстрира обмен на 3D данни през мобилна мрежа.

 

"Поздравявам и Александър, и Хорст, като им пожелавам много успехи на новите им позиции. В последните 2 години преодоляхме много предизвикателства, които ще помогнат на компанията да подобри още повече своето представяне, като в същото време ни подготвиха за новите задачи, с които се надявам, че Хорст успешно ще се справи", каза главният изпълнителен директор на Mtel Андреас Майерхофер.


По статията работи: