НАЧАЛО » ������

БАСАТ: Недопустимо е автобусите да са без климатици

fb
3E news
fb
13-09-2010 06:55:15
fb

 

 

Недопустимо е да има все още автобуси без климатици, заяви председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт(БАСАТ) Миролюб Столарски пред БТА.Той обясни, че липсата им не е причина превозвачите да бъдат санкционирани, защото отсъствието им не влияе върху техническото състояние на превозното средство.

 

" За нас обаче е недопустимо да има все още автобуси без климатици или неработещи такива. В такава ситуация по- голямата санкция налагат пътниците, които избягват да пътуват с тази фирма, каза той. Според него конкуренцията на нискотарифните превозвачи налага да се повиши качеството на автобусния транспорт и да се осигури възможност на пътниците да превозват по-голямо количество багаж, както и да закупуват билети в последния момент.

 

 

Повечето т.н. евтини авиопревозвачи въведоха ограничения и такси за багажа.Спирките по желание на пътниците са забранени, защото се създава риск за безопасността на движението."Единственият начин е по-строг контрол и по-строги санкции,смята Столарски.


По статията работи: