НАЧАЛО » ������

ЧЕЗ България ще инвестира над 26.6 млн. в модернизация на мрежата в София

fb
3E news
fb
29-06-2011 11:58:38
fb

 

ЧЕЗ България планира да инвестира над 26.6 млн. лв. в рехабилитация, обновяване и модернизация на електроразпределителната мрежа в София. Това обяви регионалният мениджър на компанията Петър Докладал на среща с областния управител на града Данаил Кирилов и кметове на столичните райони, съобщиха от компанията. На нея бяха обсъдени инвестициите на дружеството през тази година, както и възможностите за подобряване на качеството на доставки.

 

В покупката на ключов трансформатор за подстанция "Младост" ще бъдат вложени 1.3 млн. лв. Ще започне изграждане на тръбна мрежа за участък от софийското метро по бул. Ломско шосе за 250 хил. лева и подмяна на електромери и часовници за 3,2 млн. лева. Планира се да бъдат подмени кабели към колектор "Хиподрума", увредени от посегателства. Изчисленията, базирани на състоянието на енергийните съоръжения и необходимостта от инвестиции в електроразпределителната мрежа на София, сочат, че за реализиране на всички належащи обекти в столицата през тази година са необходими близо 93 млн. лева.

 

 

Сумата е почти три пъти по-голяма от средствата, които компанията може да отдели при настоящата средно годишна инвестиционна програма, одобрена от ДКЕВР.
В края на февруари ЧЕЗ отново повдигна въпроса пред ДКЕВР, с предложение за увеличаване на инвестиционния обем до 152 млн. лева годишно до края на регулаторния период.

 

"Стремежът на ЧЕЗ винаги е бил насочен към изграждането и поддържането на открита и директна комуникация с местните власти. Вярваме, че утвърденото партньорство на местно ниво ще ни помогне да постигнем общата си цел – европейско качество и надеждно електрозахранване за битовите клиенти и бизнеса‘‘, каза регионалният мениджър на компанията Петър Докладал.

 

През последните 5 години ЧЕЗ е инвестирала близо 186 млн. лева в електроразпределителната мрежа на град София, като само през миналата година компанията е вложила 40,8 млн. лева в модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на столицата. Благодарение на инвестициите за петгодишния период (2006-2010 г.) са присъединени приблизително 16 хил. нови клиенти в района.


По статията работи: