НАЧАЛО » ������

Наградата от 50 милиона долара за Бин Ладен може да отиде за жертвите от 11 септември

До смъртта на терористичния лидер никой не се е свързал с американските власти да съобщи точното му местонахождение

fb
3E news
fb
10-05-2011 04:07:37
fb

Наградата от 50 милиона долара, обявена за главата на Осама бин Ладен, няма да бъде изплатена, обяви вчера говорителят на Белия дом Джей Карни, цитиран от БТА.

 

"Доколкото ми е известно, никой добре информиран човек не е съобщавал: "А, Осама бин Ладен е там, в Аботабад, Грийн Авеню 5730", каза Карни, цитиран от ДПА.

 

Наградата беше предназначена само за някой, който умишлено насочи американските власти към лидера на Ал Каида, отбелязва агенцията.

 

Награда от 25 милиона долара за главата на Бин Ладен беше обявена малко след като той пое отговорност за теростичните нападения от 11 септември 2001 г., при които загинаха близо 3000 души в Ню Йорк, Вашингтон и Пенсилвания.

 

През 2004 г. Конгресът прие закон, упълномощаващ държавния секретар на САЩ да даде по свое усмотрение до 50 милиона долара на онзи, който предостави сведения, позволяващи залавянето на Бин Ладен.

 

Двама конгресмени от Ню Йорк сега настояват 50-те милиона да бъдат раздадени на организации, предоставящи услуги или помощ на оцелелите, семействата на жертвите и участниците в спасителните операции от 11 септември.


По статията работи: