НАЧАЛО » ������

Чакаме купувач за "Булгартабак"

Правителството вкара 150 млн. лв. за дейности по приватизацията в бюджета

fb
3E news
fb
17-11-2010 01:15:45
fb

 

Министър Трайчо Трайков заяви, че този път е оптимист за продажбата на "Булгартабак" след заседанието на кабинета. Той поясни, че имало "здрав интерес" и от стратегически, и от финансови инвеститори, но не посочи компаниите.
Министърът отказа да уточни и дали холдингът ще се продава на части, като фабриките се раздържавяват поотделно. Но изтъкна, че критериите ще бъдат такива, че да не пострадат и приходите за бюджета. В началото на следващата година предвиждаме процесът да навлезе в заключителна фаза, каза още министърът, съобщи БТА.
Друга стъпка, предприета от правителството, е да прехвърли към централния бюджет 150 млн. лв., натрупани през годините във Фонда за финансиране на дейностите по приватизация и следприватизационен контрол. Има план, според който необходимите дейности за консултанти и за извършване на следприватизационен контрол да бъдат финансирани целево, със специално предвидени средства през следващата година. Така тези 150 млн. лева можем да ги освободим и да ги предоставим за други бюджетни нужди, отбеляза министърът.


По статията работи:

Admin Admin