НАЧАЛО » ������

Германската SAP икономиса 185 млн. евро от инициативи за устойчиво развитие

Компанията намалява отделяните вредни емисии с проекти за енергийна ефективност и промяна на навиците на служителите

fb
3E news
fb
22-08-2011 12:07:47
fb

Германската софтуерна компания SAP AG е икономисала 185 милиона евро през последното тримесечие на тази година, благодарение на инициативи за устойчиво развитие, съобщиха от компанията.

Дейността на компанията е генерирала 115 килотона парникови газове за тримесечието, което обаче е с 8% повече спрямо същия период на миналата година, като не се отчита дейността на придобитата Sybase.

При 5-процентно нарастване на числеността на персонала, нивото на отделяне на парникови газове в еквивалент на един служител на пълно работно време се е увеличило с 3%, сочат данните на SAP.

Целта на компанията е до края на 2011г да задържи количеството отделяни парникови газове до ниво от 460 килотона. В дългосрочен план – до 2020 г. – тя планира да понижи емисиите до нивата от 2000-та година.

SAP намалява вредните емисии и пести средства чрез редица специални мерки, вкл. инвестиции в проекти за повишаване на енергийната ефективност, съкращаване на отделянето на въглероден двуокис, промяна на потребителските навици на служителите и използване на енергия от възобновяеми източници.


По статията работи: