НАЧАЛО » ������

Потушен е пожарът край Казанлък

fb
3E news
fb
24-09-2013 09:59:00
fb
Потушен е пожарът в района на полигон "Тюлбето" край вилната зона на Казанлък, съобщиха от Министерството на отбраната. Огънят обхвана над 1200 дка – треви, храсти, иглолистни култури, както и широколистни гори, но няма отклонения на показателите на атмосферния въздух, няма пострадали хора, не са засегнати и постройки, уточняват от Областната администрация.


В 19.30 ч. ситуацията е била спокойна, само едно малко огнище в дерето е останало да гори, северно от височина "Каракос", на 3 км източно от Казанлък. На билото на височината е направена голяма просека, която е възпрепятствала проникването на огъня, предаде агенция Фокус. Около 20.30 ч. и този малък пожар е потушен.


За наблюдение на района ще останат 12 военнослужещи с 1 противопожарна машина и друга специализирана техника. Засега остава версията, че пожарът е възникнал при стрелба с автомат "Калашников" в района на мишенното поле на полигон "Тюлбето" по време на планирана стрелкова тренировка на подразделения от военно формирование 54 890 – Казанлък. В овладяването на стихията са се включили общо 100 военнослужещи с 6 специализирани машини и 2 противопожарни автомобили на регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Стара Загора.

По статията работи:

Галина Александрова