НАЧАЛО » ������

Заместник-министър Светлана Боянова остава на поста си

Ректорът на Стопанската академия ще бъде отстранен след окончателното излиза на доклад на Сметната палата за дейността на институцията

fb
3E news
fb
25-05-2011 09:16:35
fb

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова няма да бъде сменена и остава на поста си. Това каза днес след заседанието на правителството министър на земеделието Мирослав Найденов. Той обясни, че е предал на премиера Бойко Борисов доклада на инспектората към агроведомството. Той трябваше да направи проверка дали Боянова е нарушила правилата като е променила статута на над 160 дка земеделска земя в Търговище за изграждането на фотоволтаичен парк. Заключението на проверяващите е, че няма нарушения или превишаване на правомощията от страна на заместник-министъра. 

 

 

Мирослав Найденов заяви още, че предстои да предложи на премиера председателя на Селскостопанска академия – Светла Бъчварова да бъде сменена. Тя беше заместник-министър на земеделието по време на предишното правителство. Найденов обясни, че в момента се чака предварителният доклад на Сметната палата за дейността на академията да стане основен. Веднага след това искането на освобождаване на Бъчварова ще бъде внесено.  Найденов уточни, че проверките на сметната палата са показали много сериозни и системни нарушения в академията.


По статията работи: