НАЧАЛО » ������

Стотици фирми кандидатстват за финансова помощ с оборотен капитал по третата фаза от програмата на НАП

Предвидени са нови 55 млн. лв., а крайният срок за кандидатстване е 22 юни, напомнят от приходната агенция

fb
3E news
fb
16-06-2021 01:49:37
fb

Само за два дни, приемът стартира в понеделник, 14 юни, в Националната агенция за приходите (НАП) са подадени заявление от стотици фирми за финансова помощ по третата фаза от програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси.

От НАП припомнят, че крайният срок за кандидатстване е 22 юни, а предвидените средства за третата фаза са 55 млн. лева безвъзмездни средства по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". До момента са изплатени близо 120 млн. лева по първите две фази на програмата.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

Формулярите за кандидатстване в трета фаза се подават отново по електронен път през Портала за е-услуги на НАП. От НАП съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност, съгласно КИД-2008, да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, да подадат отчетите си в НСИ преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП.

Допълнителни разяснения за приложимите периоди за кандидатстване, срокове и формуляри за участие във фаза три могат да бъдат намерени в специализираната рубрика „Подкрепа чрез оборотен капитал“ на интернет страницата на НАП.

НАП
Подкрепа
безвъзмездно
оборотен капитал
По статията работи:

3E news