НАЧАЛО » ��������

АЕЦ „Вогтъл“ 4 напредва, очакват се нови закъснения при трети енергоблок

fb
3E news
fb
15-06-2021 10:27:15
fb
Източник: 3eNews, архив

Американската компания Georgia Power обяви, че оборудването за четвърти енергоблок за АЕЦ „Вогтъл“ вече е постоянно захранвано с електроенергия и е готово за следващи тестове. По-рано тази година екипът на проекта стартира процеса на интегрирано промиване на тръбопроводите в енергоблока. Това е комплекс от изпитания, при който водата се изтласква през основната тръбопроводна система на централата, които включват промиване на корпуса на реактора и всички контури за преминаване на топлоносителя.

През годините проектът се сблъсква с множество закъснения и финансови предизвикателства, като разходите се увеличиха от 14 на 25 милиарда долара. Комисията за обществени услуги в Джорджия (PSC) одобри проекта за разширяване на АЕЦ „Вогтъл“ през 2009 г., включително изграждането на два реактора от 1,117 мегавата на „Уестингхаус“, като трети и четвърти енергоблок трябваше да започнат работа през 2016 г. и 2017 г.

Georgia Power съобщи за промяна на графика по АЕЦ „Вогтъл“ 3 през май т.г. Началото на търговската му експлоатация вероятно ще бъде забавено още, след прогнозата на компанията, че това ще стане през първото тримесечие на 2022 година.

АЕЦ Вогтъл
напредък
строителство
проблеми
По статията работи:

3E news