НАЧАЛО » ��������

Алексей Лихачов: Екологията е част от глобалния дневен ред на Росатом

fb
3E news
fb
01-06-2021 09:06:46
fb

„Екологията е част от глобалната програма на „Росатом“, заяви генералният директор на корпорацията Алексей Лихачов по време на международен екологичен конгрес в Санкт Петербург.

„През последните десетилетия планетата стигна определена точка, от която няма връщане назад. До неотдавна екологията беше „факултативна“ тема и оставаше в периферията на големите форуми, но сега разбираме, че проблемът с натрупването на екологични вреди не може да бъде решен без участието на големи технологични играчи. Миналата година не само станахме федерален оператор за управление на промишлени отпадъци, но и включихме тази насока в глобалния дневен ред на нашата корпорация, като създадохме екологично подразделение на „Росатом“, каза Лихачов, цитиран от специализираното онлайн издание atomic-energy. Той изтъкна, че за 75 години работа корпорацията е натрупала богат опит при управление на най-опасните вещества. „Научихме се как да превърнем отработеното ядрено гориво в суровини.

Технологиите за рециклиране, които следваме в атомната индустрия, ще бъдат разширени, за да обхванат и промишлените отпадъци“, подчерта генералният директор на „Росатом“.

Росатом
отработено гориво
управление на ядрени отпадъци
Алексей Лихачов
По статията работи:

3E news