НАЧАЛО » ��������

В САЩ биткойните вече не са валута, данъчните ще ги облагат като собственост

fb
3E news
fb
26-03-2014 03:47:00
fb

От гледна точка на данъчната система биткойните ще бъдат разглеждани от американското правителство като собственост. Така към тях ще се прилагат правилата, които се използват за ценните книжа и бартерните транзакции. Това се посочва в изявление на Службата за вътрешните приходи на САЩ, цитирано от "Блумбърг" и агенция Фокус.

Позицията на Службата ще създаде сигурност за инвеститорите в биткойните, наред с определянето на данъчна отговорност, каквато не беше уточнена до момента.

Покупката на чаша кафе за 2 долара с биткойните, закупени за един долар ще донесе 1 долар капиталова печалба за пиещия кафе и 2 долара брутна печалба за кафенето.

Данъчната служба се изправи пред избора дали да третира биткойните като валута или собственост и избра второто. Решението може да намали обема на транзакции, извършени с виртуалната валута, отбелязва Памир Геленбе, партньор в компания, инвестираща в технологични фирми. "Предизвикателство е, когато трябва да мислиш за капиталови печалби преди да си купиш чаша кафе", казва той.

биткойни
сащ
данъчно третиране на биткойните
По статията работи:

Галина Александрова