НАЧАЛО » ��������

АББ и Axpo си партнират по проект, който ще направи зеления водород по-достъпен

Компаниите подписват Меморандум за разбирателство за съвместно разработване на пилотен проект в Италия

fb
3E news
fb
11-06-2021 05:40:16
fb
източник: АББ

АББ обедини силите си с швейцарската компания Axpo за разработване на модулни инсталации за производство на зелен водород в Италия, които целят да създадат оптимален оперативен модел за производство на достъпен зелен водород.

Двете компании ще прилагат своите допълващи се умения, за да постигнат съвместната си визия за по-достъпен зелен водород, като АББ използва своето лидерство в автоматизацията, електрификацията и дигитализирането на индустриалните дейности заедно с опита на Axpo като утвърден доставчик на енергия.

Първоначалните дейности ще включват предварителни проучвания, които изследват начини за намаляване на оперативните разходи и осигуряване на нисковъглероден отпечатък, с цел идентифициране на полезни взаимодействия, които ще подкрепят стандартизацията, модуларизацията, ефективното и гъвкаво производство на зелен водород.

Понастоящем производствените разходи са основната бариера пред приемането на зеления водород. Зеленият водород, който се произвежда само с възобновяеми източници, днес е приблизително шест пъти по-скъп от сивия водород и между два до три пъти по-скъп от хибридния "син" водород, и двата от които се произвеждат с използване на изкопаеми горива като енергиен източник*.

Петер Тервиш, президент на бизнес направлението на АББ „Автоматизация на процеси“, заяви: „Като технологичен партньор се фокусираме върху областите, в които можем да постигнем най-голямо въздействие. В този проект целта ни е да използваме нашата автоматизация, електрически и дигитални технологии и експертиза в областта, за да сведем до минимум общите разходи за производство на зелен водород, което включва намаляване на разходите за експлоатация на централата. Това е от съществено значение за отключване на потенциала на зеления водород и за широкото му използване в бъдеще."

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com.
 

АББ
Axpo
модулни инсталации за зелен водород
По статията работи:

3E news