НАЧАЛО » ��������

Русия започва международна кампания за признаване на атомната енергия за нисковъглеродна

След като тази технология не води до емисиии CO2, то не бива да бъде пренебрегвана, казва Решетников

fb
3E news
fb
29-05-2021 08:54:10
fb
Източник: Росатом

„Русия възнамерява да търси признание за атомната енергия като нисковъглеродна на международно ниво“, заяви ръководителят на Министерството на икономическото развитие Максим Решетников в интервю за телевизионния канал Русия-24.

„Международните пазари започнаха да диференцират продуктите в зависимост от техния въглероден отпечатък. Затова наскоро представихме на правителството набор от документи, които разработихме заедно с бизнеса, които описват нюансите и определят изискванията в съответствие с най-добрите международни практики. Ще отстояваме нашата позиция на международно ниво и ще търсим признаването на атомната енергия като нисковъглеродна“, каза той.

По думите му някои държави са се отказали от ядрената енергетика, но Русия изхожда от факта, че в рамките на прилагането на Парижкото споразумение за климата, е необходимо да се постигне съгласие на международно ниво за принципите на определяне на технологичния неутралитет.

„Ако нашата технология наистина не води до емисии на CO2, то тогава във всички случаи не бива да я пренебрегваме“, коментира министърът.

Русия
ядрена енергетика
Максим Решетников
признаване
нисковъглеродна
Парижко споразумение
международно ниво
Русия
ядрена енергетика
Максим Решетников
признаване
нисковъглеродна
Парижко споразумение
международно ниво
По статията работи:

3E news