НАЧАЛО » ��������

„Росатом“, „Камаз“ и „Россети“ ще развиват електротранспорта в Русия

fb
3E news
fb
15-06-2021 01:33:10
fb
Източник: needpix.com

„Росатом“, „Камаз“ и „Россети“ подписаха споразумение за разработване на комплексно решение за руските региони за електротранспорт, зарядна инфраструктура и сервизно обслужване по време на Петербургския международен икономически форум. От страна на „Росатом“ за реализиране на задачите ще отговаря разработчикът и производител на руски акумулаторни батерии за електротранспорта – компанията „Ренера“.

„Създаването на руско производство на акумулаторни батерии за електробуси и електромобили е едно от приоритетните нови бизнес направления на „Росатом“, заяви Кирил Комаров, първи заместник генерален директор на атомната корпорация.

„Камаз“ разполага с научно-технически умения и успешен опит в областта на разработването и производство на електротранспорт, експлоатацията и сервизното му обслужване.

„Екологично чистият транспорт играе важна роля при създаване на комфортна градска среда. Активно си сътрудничим с Москва, като само през 2020 г. в столицата сме открили над 50 ултрабързи зарядни станции за електробуси“, заяви Константин Михайлик, генерален директор за цифрова трансформация на оператора на електромрежите в Русия – „Россети“.

електрически транспорт
Русия
развитие
споразумение
Росатом
Камаз
Россети
По статията работи:

3E news