НАЧАЛО » ��������

Атомната енергия може да помогне на Великобритания да постигне въглеродните си цели

fb
3E news
fb
24-04-2021 03:26:14
fb
Строителството на АЕЦ „Сайзуел Си“

Атомната енергия има своята роля при подпомагане на правителството на Обединеното кралство да постигне най-новите си цели в областта на климата. Това е оценката на ръководителя на британската анализаторска група Energy & Climate Intelligence Unit Джонатан Маршал. Тази седмица правителството обяви новия си план да намали емисиите със 78% до 2035 г., в сравнение с нивата от 1990 г. Преди това Великобритания имаше за цел да понижи емисиите с 80% до 2050 г.

„Да имаме възможно най-много слънчева енергия и вятър е полезно, но различните характеристики на атомната енергия носят ползи за общия енергиен микс“, коментира Маршал. Той добави, че френската корпорация EDF разглежда потенциала за генериране на водород в някои атомни електроцентрали, така че „има начини за включване на ядрената енергия в тази по-гъвкава, динамична енергийна мрежа“.

EDF търси съдействие за проекта си за изграждане на АЕЦ „Сайзуел Си“ на стойност 20 милиарда лири и преговаря с правителството за получаване и на подкрепа от данъкоплатците.

АЕЦ Сайзуел Си
Великобритания
климатични цели
постигане
По статията работи:

3E news