НАЧАЛО » ��������

Оператори на биткойни се дистанцираха от японската Mt.Gox, която спря тегленията и затвори сайта си

Неуспехът на най-голямата японска борса за виртуална валута е поредният удар по биткойн, след като редица централни банки забраниха употребата на дигиталната валута и дори я оприличиха на финансова пирамида

fb
3E news
fb
25-02-2014 11:53:00
fb
Една от най-старите борси за търговия с биткойн – Mt.Gox, базирана в Токио, не е достъпна в интернет. По-рано този месец Mt.Gox спря тегленията, а повечето им партньори се дистанцираха от тях в опит да защитят виртуалната валута.

Опитите да се достигне интернет страницата на борсата водят до празна страница. Вчера изпълнителният директор на Mt.Gox напусна Биткойн фондацията, която е основната организация, промотираща дигиталната валута.

Mt.Gox е един от първите организирани пазари за биткойни. По-рано този месец компанията обяви, че са локализирали нередност, която позволява на лица да изтеглят едни и същи биткойни повече от веднъж и това прави сайта уязвим за недоброжелатели. Цените на борсата се сринаха поради спекулации, че притежателите на виртуалната валута ще срещнат трудности да си изтеглят активите, което в последствие са оказа вярно, информира БНР.

Тази сутрин Bitcoin загуби около 15% от стойността си и се търгуваше средно за 464,66 долара по индекса на Coindesk Bitcoin Price Index. Цената е доста по-ниска от постигнатия на 4-и декември „връх” от 1151 долара за биткойн.

Повечето оператори на биткойни, сред които Coinbase, Kraken, BitStamp, Circle и BTC China, излязоха с общо изявление, дистанциращо ги от порочните практики на Mt.Gox. Неуспехът на най-голямата японска борса за виртуална валута е поредният удар по биткойн, след като редица централни банки забраниха употребата на дигиталната валута и дори я оприличиха на финансова пирамида.

биткойни
виртуална валута
Оператори на биткойни
Mt.Gox
По статията работи:

Галина Александрова