НАЧАЛО » ��������

Получаването на ново разрешение за BalticPipe от Дания може да отнеме 7-8 месеца

fb
3E news
fb
10-06-2021 04:14:19
fb

Агенцията за околна среда на Дания ще разгледа новата екологична заявка за газопровода Baltic Pipe за около седем-осем месеца, съобщава ТАСС, позовавайки се на запитване на кореспондент на агенцията. 

„Ориентировъчно към настоящия момент (ще разгледаме разрешението) приблизително седем-осем месеца. Разрешението може да бъде обжалвано повторно. Обикновено обжалването не спира работата, изисква се заключение на комисията“, е обяснил представителят на ведомството Нилс Бьоркбум.

Апелативният съвет по въпросите на околната среда и храните на Дания не потвърди в края на месец май разрешението, издадено от Агенцията за опазване на околната среда за изграждане на газопровода Baltic Pipe. Основание за анулирането бе недостатъчното проучване на въпроса за защита на дивата природа по време на прокарването на тръбите: разрешението за строителството бе издадено с уговорка за необходимо извършване на всички дейности "за осигуряване на висококачествени условия на живот (за животните), включително дървесни мишки и прилепи", живеещи в района на газопровода.

По-рано полските управляващи заявиха, че не се съмняват, че Baltic Pipe ще бъде достроен в установения срок – 1 октомври 2022 година. 

Проектът за газопровода Baltic Pipe трябва да свърже находищата на норвежкия шелф в Северно море с Полша през Дания. Проектът предвижда свързване на норвежките и датските системи за пренос на газ, разширяване на инфраструктурата на Дания и Полша, а също така строителството на газопровод, който да свърже двете страни по дъното на Балтийско море. Планираният капацитет на газопровода е за 10 млрд. куб м газ годишно. 

Baltic Pipe
газопровод
Полша
Дания
По статията работи:

3E news