НАЧАЛО » ��������������

Регина Симон, Bosch: С кампанията „GreenPlanet“ ще подпомогнем обогатяването на зеления фонд на България

fb
3E news
fb
22-04-2021 02:04:56
fb
Снимка: Лилия Йотова

Дивизия Електроинструменти на компанията Bosch стартира инициатиата „GreenPlanet“, която има за цел да облагороди горския фонд на страната с поне 1000 нови дръвчета и е част от действията на компанията в посока реализирането на международната инициатива Живей устойчиво #LikeABosch. В нея своеобразно участие ще вземат и потребителите, тъй като от всеки закупен от тях хоби или градински електроинструмент до края на месец май Бош ще задели средства за осигуряването на около 1000 дръвчета, които екипът на компанията ще засади през октомври.За инициативата и за политиката на Bosch в областта на опазване на околната среда и намалението на вредните емисии разговаряме с директора на търговски отдел в компанията Регина Симон.

Регина Симон има на 35-годишен опит в областта на търговията с високотехнологични продукти като през повечето от тях ръководи екипи от инженери и търговци.Преди повече от десетилетие тя се присъединява към Роберт Бош ЕООД, където днес заема позицията Директор Търговски отдел „Електроинструменти“. През годините Регина е успяла да изгради екип от професионалисти, отдадени на работата си, които следват обща стратегия към постигането на целите на компанията. Заедно с нея те преминават през предизвикателствата, пред които се изправя бизнеса им, като дигитализацията и коренната промяна в начина на комуникация в ситуацията на пандемия.

Г-жо Симон, миналия месец Бош Електроинструменти даде начало на инициативата „GreenPlanet“, разкажете ни повече за нея.

- Безспорно изминалата година ни срещна с изключително много изпитания и трудности. Обществото ни се cблъска с пандемия от глобален характер, която ни промени, но и ни даде някои полезни уроци. Ситуацията по света ни накара да се замислим колко често обръщаме внимание на природата и доколко я приемаме за даденост. Като социално отговорна компания това е и една от важните ни задачи – да обърнем внимание на нашата планета. С кампанията Bosch „GreenPlanet“ (Зелена планета – Б.р.) решихме да споделим нашата дългосрочна цел в опазването на околната среда, като организирахме съвместна активност с търговските ни партньори. Поставяме си отговорната задача за всеки продаден Bosch хоби или градински електроинструмент до 31 май тази година да засадим по едно дръвче, с което да подпомогнем обогатяването на зеления фонд на България.

Кои са партньорите ви в реализирането на тази кампания?

- Както в повечето наши кампании и активности, и в тази инициатива си сътрудничим с търговските партньори на Bosch Електроинструменти. За наша радост те приеха и подкрепиха идеята с голям ентусиазъм, за което сме им благодарни. В по-големите търговски обекти подходихме по нов и креативен начин. Вместо да комуникираме инициативата с познатите ни печатни рекламни материали, взехме решение да поставим истинско живо дръвче. По този начин допринасяме за популяразиране на идеята на цялата кампания, като избягваме използването на хартия. В същото време се надяваме този иновативен подход да привлече още повече внимание към нашата идея. Най-хубавото е, че след края на „GreenPlanet“ всеки един от партньорите ни ще може да засади дръвчето в близост до търговския си обект, с което самите магазини ще станат част от социалната ангажираност, заложена в инициативата. В онлайн пространството присъстваме силно със съвместни активности с нашите бизнес партньори, както и със собствена комуникация във фейсбук страницата ни #BoschFans.

Можете ли да споделите как кампанията се възприема от потребителите до момента?

- Обратната връзка за момента е много положителна. Кампанията се възприема изключително добре и се радваме, че нашите партньори приеха да са част от това начинание. Виждаме и позитивната нагласа сред крайните потребители в социалните мрежи, за което можем само да се радваме и да се чувстваме горди, че такива инициативи се приемат отговорно и печелят последователи.

Планирате ли да разширите инициативата „GreenPlanet“ в бъдеще?

- Имаме идея да организираме мероприятие, на което да присъстват служители на Bosch, наши дистрибутори и клиенти, на което всички заедно да засадим дръвчетата след края на кампанията. В момента водим преговори с няколко горски стопанства на територията на България, които също ни оказват огромна подкрепа и готовност за съдействие с намирането на подходящ терен. В бъдеще планираме да доразвием и разширим идеята. Темата за опазването на околната среда е силно застъпена в дългосрочната глобална стратегия на компанията и ние ще продължим да работим активно в тази посока.

Как кампанията се вписва в международната стратегия на Бош за устойчиво развитие и какви са дългосрочните цели на Бош Електроинструменти в областта на устойчивата политика?

- През 2020 групата Bosch се превърна в първата в света индустриална фирма, която постигна неутралитет по отношение на климата, във всичките си 400 локации по света. Това е една невероятна инициатива и огромно постижение за нашата компания, с което засвидетелстваме отговорността и готовността си да продължим да работим по темата за опазване на околната среда и подобряване на качеството на живот. Направление Електроинструменти също играе важна роля както в тази мисия, така и в дългосрочната стратегия на Bosch. Още от втората половината на тази година планираме да намалим количествата на използваната пластмаса и хартия в нашата дейност, като въведем на пазара няколко нови продукта, в които е заложена нашата цел и стратегия за устойчивост. В тях над 90% от използваните материали са от рециклирани пластмаса и хартия.

Какви са дългосрочните цели на Бош Електроинструменти в областта на устойчивата политика?

- В дългосрочен план групата Bosch си е поставила задачата да намали отделянето на въглеродни емисии, като до 2030 г. целта ни е ограничаването на отделените емисии с 15% в глобален мащаб. Част от тези мерки включват допълнителни инвестиции в енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, както и закупуването на повече зелена енергия. Също така, планираме да внедрим нови практики и да въведем мерките за намаляване на вредните емисии във всички звена на нашата дейност – от закупуването на материалите за производство и подобрение на производствените процеси, до логистиката и използването на самите продукти. В този аспект кампанията ни „GreenPlanet“ препокрива изцяло целите на групата Bosch и вярвам, че с общи усилия можем заедно да допринесем за опазването на природата, подобряването на качеството на живот и да застанем отговорно зад слогана на компанията „Техника за живота.“


 

Bosch
инициатиата „GreenPlanet“
опазване на околната среда
засаждане на дръвчета
По статията работи:

3E news