НАЧАЛО » ��������������

Уговаряме износ на царевица за Китай

В Пекин ще бъде подписан двустранен протокол за експорт на български зърнени култури, вино и зеленчуци за азиатската държава

fb
3E news
fb
12-12-2013 01:33:00
fb

България и Китай ще подпишат двустранен протокол в Пекин за експорт на българска царевица, вино, зеленчуци и други продукти, от които китайското население се интересува. Това ще стане в рамките на 6-дневната официална визита на българската правителствена и бизнес делегация в голямата азиатска страна.

Официалното посещение започва от днес и ще продължи до 18 декември. Делегацията се оглавява от председателя на Народното събрание Михаил Миков, а в нея участва и зам.-министъра на земеделието и храните Явор Гечев, съобщиха от пресцентъра на агроведомството.  

В официалната група влизат представители на фирми от сектор зърнопроизводство, от лозаро-винарския бранш и зеленчукопроизводството. Целта на предвидения бизнес форум е насърчаване на международната търговия и по-конкретно представянето на наши производители на големия китайски пазар, се посочва в прессъобщението.По статията работи:

Галина Александрова