НАЧАЛО » ����������������

ЕИФ и Райфайзенбанк продължават да подкрепят българския бизнес с ново споразумение за 65 млн. евро

Европейският гаранционен фонд е подкрепен от България и останалите страни членки на ЕС

fb
3E news
fb
20-04-2021 11:37:02
fb
Източник: 3eNews, архив

Райфайзенбанк (България) ЕАД и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха ново гаранционно споразумение за споделяне на риска за сумата от 65 млн. евро. И чрез него ще се финансират българските малки, средни и междинни предприятия (с по-малко от 500 служители), като гаранцията е подкрепена от Европейския гаранционен фонд (ЕГФ).

Благодарение на това, българските фирми ще имат достъп до финансиране със 70% гаранция за всеки нов кредит, която е осигурена от ЕИФ. Максималната сума на кредита е 1.1 млн. евро, а срокът за кандидатстване – до 31 декември 2021 г. 

По време на пандемията COVID-19, Райфайзенбанк и ЕИФ значително засилиха сътрудничеството си и сега увеличават допълнително портфолиото за споделяне на риска с още 65 млн. евро. В резултат на това вече близо 450 млн. евро свеж капитал са на разположение на българските малки и средни предприятия за преодоляване на негативните икономически ефекти от пандемията. Благодарение на разширяването на обхвата си от продукти и услуги, Райфайзенбанк може да отговори на специфичните нужди на клиентите.

Райфайзенбанк
ЕИФ
кредитиране
бизнес
споразумение
По статията работи:

3E news