НАЧАЛО » ����������������

Трима министри и заместник-министри бистриха държавната политика във ВиК сектора

Внимание бе обърнато и на проблемите, свързани с водопреносната мрежа и необходимостта от намаляване на загубите на вода

fb
3E news
fb
18-06-2021 02:00:57
fb

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова проведе среща с министрите на околната среда и водите Асен Личев, на икономиката Кирил Петков и заместник – министъра на финансите Моника Димитрова – Бийчър. Четиримата обсъдиха възможностите за предприемане на мерки за предотвратяване увеличението на цената на водата, поискано от ВиК операторите в страната. Ще бъде създадена междуведомствена работна група, с която министерствата ще търсят решение на проблема.

Четиримата обсъдиха състоянието на ВиК сектора и по-конкретно на ВиК дружествата в страната. Внимание бе обърнато и на проблемите, свързани с водопреносната мрежа и необходимостта от намаляване на загубите на вода.  Засегнат бе и въпросът с качеството на питейната вода.

В срещата участваха също заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и Валентина Върбева, Людмила Петкова – директор на дирекция „Данъчна политика“ във финансовото ведомство, както и съветникът на министъра на регионалното развитие и благоустройството Атанас Паскалев.

От ведомството не съобщават дали представители на Българския ВиК холдинг са участвали в разговора на министрите.

МРРБ
Виолета Комитова
Асен Личев
Кирил Петков
ВиК сектор
политики
разговор
По статията работи:

3E news