НАЧАЛО » ����������������

Бизнес и синдикати започват разговори с правителството за икономическото развитие

fb
3E news
fb
06-01-2020 10:12:44
fb

Започна срещата на бизнеса и синдикатите при вицепремиера Томислав Дончев. Работодателските и синдикалните организации предлагат да бъде подписано тристранно споразумение между социалните партньори за ускоряване на икономическото развитие на страната.

В края на миналата година бизнесът и синдикатите направиха общото предложение към правителството да се договорят мерки за реформи в ключови области.

"Направленията са бизнес среда и икономика, енергетика, демография, образование, пазар на труда и трудова миграция и социални въпроси. Амбициозната цел, която си поставяме, е до края на януари да имаме, да съгласувано и подписано такова споразумение", обяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев. Днешната среща няма да е последна, а подтемите, по които ще се договарят мерки и законодателни промени са повече от 40.

"Въпросът за болничните е една от 40-те теми. По нея също така имаме решимост да постигнем споразумение за комплекс от мерки, които да ограничат злоупотребите", каза още Велев.

Това, за което настояват и работодателите, и синдикатите е национална програма за решаване на демографския проблем.

 

бизнес
синдикати
МС
икономика
ускорено развитие
По статията работи:

3E news