НАЧАЛО » ����������������

Възможностите за разширяване дейността на „Авионамс“ обсъдиха министър Караниколов и ръководството на дружеството

fb
3E news
fb
05-06-2017 08:40:00
fb

Възможностите за разширяване дейността на „Авионамс“ АД , както и сключените договори и проекти на договори обсъдиха министърът на икономиката Емил Караниколов и неговият заместник-министър Лъчезар Борисов по време на срещата си с ръководството на дружеството.

Авионамс“ АД е едно от най-добрите извън Руската федерация предприятия, което извършва ремонт на вертолети от типа МИ 8, МИ 17 и техните модификации.

В настоящия момент „Авионамс” АД изпълнява договор за ремонт на 36 броя вертолети, сключен с Агенцията на НАТО за снабдяване и поддръжка /NSPA/. От срещата стана ясно, че Министерство на икономиката се ангажира да осигури необходимия финансов ресурс за изпълнение на поръчката. Също така бе подчертано, че ще бъдат положени допълнителни усилия за задълбочаване на сътрудничеството с NSPA, уточняват от пресцентъра на Министерство на икономиката.

Дискутирани бяха и допълнителните възможности за предстоящ ремонт на нови вертолети. Дружеството е съхранило всички мощности, необходими за ремонтно-възстановителни дейности на авиационна техника руско производство, която в момента се експлоатира от българските военно-въздушни сили.

Стана ясно, че „Авионамс“ в момента разполага със съответните сертификати, издадени от конструктора, които му предоставят възможност за бъдещо разширяване на дейността.

Ръководството на „Авионамс“ представи на министър Караниколов финансовите отчети, приходите и предстоящите плащания, касаещи дейността на дружеството. Коментирани бяха и теми, свързани с условията на труд, подготовката на кадри и бъдещите инвестиционни намерения на предприятието.

След срещата министър Караниколов разгледа работните площадки на „Авионамс“ и подчерта, че дружеството е ключово за българската икономика и военнопромишления комплекс, а Министерството на икономика ще гарантира устойчивото му развитие.

 

Авионамс
министър Караниколов
зам.-министър Лъчезар Борисов
По статията работи:

Маринела Арабаджиева