НАЧАЛО » ������������������

Нов рекорд на биткойна преди старта на търговията с акции на платформата за криптовалути Coinbase

Най-популярната криптовалута се движи по добре установен модел: поводът е забележително събитие в областта на този нов вид валути - нови върхове - вълна от печалби – постепенен спад – до ново събития

fb
3E news
fb
13-04-2021 02:04:03
fb

Биткойн достигна рекордните 63 088 долара във вторник, разширявайки ралито си, започнало в началото на 2021 г. до нови върхове, само ден преди първоначалното публично предлагане на акции на платформата на търговия с криптовалути Coinbase, съобщи „Ройтерс“.

Листването на най-голямата американска борса за криптовалути на пазара на технологичните компании Nasdaq в сряда беше определено от анализатори като забележителна победа за привържениците на криптовалутите.

Най-скъпата криптовалута в света, която става все по-популярна като инвестиция и платежно средство, се повиши с 5% във вторник. По-малкият й конкурент Ethereum също постигна рекордните до 2 205 долара.

Големи фирми като BNY Mellon, Mastercard и Tesla, са сред компаниите, които обявиха, че са избрали да приемат плащане или са инвестирали в криптовалути.

Биткойнът надхвърли 60 000 долара в началото на миналия месец, подпомогнат от покупката на цифрова валута от Tesla в баланса на компаинята за 1.5 млрд. долара. През последните две седмици, обаче, се търгуваше в тесен диапазон.

„Когато пазарът на биткойни достигне нови върхове, цената често се колебае и ние сме свидетели на пореден кръг от печалба“, каза Джеймс Бътърфил, мениджър за цифрови активи в една от първите консултантски компании, специализирана за търговия с криптовалути CoinShares. – Съвсем скоро видяхме подобен кръг от печалби (след решението на Tesla да инвестира в криптовалути – бел. ред.), който изглеждаше изчерпан.“

Другият съществен фактор за тренда на криптовалутите са инвеститори, търсещи високодоходни активи с ниски лихвени проценти, обобщава „Ройтерс“.

биткойни
рекорд
акции
първично публично предлагане на Coinbase
NASDAQ
По статията работи:

3E news