НАЧАЛО » ��������������������

Verizon подписа с Ericsson договор за 5G

Това изграждане на мрежи преди въвеждането на стандартите изгражда пътя към ускореното въвеждане на 5G в търговска експлоатация върху решения, базирани на 3GPP стандарти

fb
3E news
fb
12-12-2017 11:10:00
fb

Verizon избра Ericsson за предоставяне на мрежовото оборудване за старта на въвеждането на 5G в търговска експлоатация. На избрани пазари в САЩ, през втората половина на 2018 г., Verizon ще изгради 5G търговска радио мрежа и основна 5G мрежа преди въвеждането на стандартите.

Двете компании демонстрират своето непрекъснато лидерство в индустрията, като ускоряват прехода и скъсяват пътя към 5G. Verizon и Ericsson планират да работят съвместно, за да развият мобилните екосистеми към бързото въвеждане в търговска експлоатация на 5G.

Ед Чан, старши вицепрезидент Технологични стратегии и планиране за Корпоративни мрежи и технологии във Verizon, заяви: “5G ще промени начина, по който работим, общуваме, взаимодействаме, учим и играем. Посредством съвместната ни работа с Ericsson, ние начертаваме ясна пътна карта и изграждаме стабилна екосистема, които ще ни позволят да увеличим максимално потенциала на 5G.”

“Работата ни като пионери в 5G ще нареди клиентите и бизнеса в САЩ сред първите в света, които ще се ползват от трансформиращите услуги на новите технологии. Тя също така показва как нашето глобално 5G портфолио, създадено да поддържа 5G NR като стандарт в 3GPP, създава възможности за първите, които пристъпват към ранно въвеждане на 5G мрежи в търговска експлоатация.”, сподели Фредрик Йейдлинг, изпълнителен вицепрезидент и директор на бизнес дивизия Мрежи в Ericsson.

През изминалата година, Ericsson и Verizon проведоха тестове с фиксирани безжични 5G мрежи, използвайки mmWave спектъра в множество градове и населени райони в различни части на страната и с различна гъстота на населението. Това бе ключов етап в плана на Verizon за изграждане на първата по рода си фиксирана безжична широколентова мрежа.

Тези тестове също така бяха и основополагащи за разбирането на 5G технологиите и  разпространението на mmWave, използвани във Verizon 5G Technology Forum и предстоящия 3GPP 5G NR стандарт. Тези нови технологии се очаква да имат ключова роля при справянето с нарастващите изисквания за свързаност за новопоявяващите се потребителски изживявания в мобилни и фиксирани безжични широколентови мрежи като стрийминг на видео във висока резолюция, завладяваща виртуална/добавена реалност и свързани изчисления в облака.


Ericsson
Verizon
5G
търговска експлоатация
избрани пазари
сащ
5G технологиите
свързаност
стрийминг на видео
виртуална/добавена реалнос
свързани изчисления в облака
По статията работи:

Галина Александрова