НАЧАЛО » ��������������������

Microsoft, Mercedes-Benz, Nike, Starbucks, Unilever, Danone, Moeller-Maersk, Natura&Co. и Wipro се обединяват в помощ на световния бизнес за намаляване на врените емисии

fb
3E news
fb
26-07-2020 11:07:42
fb

Американската Microsoft Corp. Създаде коалицията Transform to Net Zero заедно с Mercedes-Benz, Nike Inc., Starbucks Corp., Unilever, Danone, A.P. Moeller-Maersk, Natura & Co. и Wipro. Тя е насочена към оказване на помощ но бизнеса в целия свят за преход към нулево ниво на вредните емисии, става ясно от прессъобщение на  Microsoft. Участниците в коалицията смятат да споделят собственият си опит по пътя към постигане на нулево ниво на емисиите през 2050 година, като съкратят собствените си вредни емисии по всички звена на търговските и производствени вериги и си сътрудничат с регулаторните органи за съвместно обсъждане на различни инициативи. Те смятат също така да инвестират в продукти, услуги и бизнес модели, които засилват позитивния ефект.

Microsoft в рамките на екологичната си инициатива планира да се откаже от дизелово гориво през 2030 г. Доставчиците на облачни услуги обикновено използват дизелови генератори за резервно захранване за осигуряване на непрекъсната дейност на центровете за обработка на данни. Въпреки че на дизеловото гориво се падат под 1 % от емисиите, Microsoft разработва нова програма за прехода от въглеродни горива към нисковъглеродни източници, в частност водород и съоръжения за съхранение на енергия.

През януари тази година Microsoft оповести плановете си за преминаване към отрицателно ниво на въглеродните емисии през 2030 г., отстраняване на последствията от въглеродните емисии за цялото време от момента на основаването на компанията о 1975 г., а също така и за инвестиции в размер от 1 млрд. долара във Фонд за климатични иновации. Първата инвестиция в рамките на този фонд ще бъде вложението на Microsoft от 50 млн. долара в рисковия фонд Energy Impact Partners (EIP) . Глобална платформа за иновации в сектора на трансформирането на енергийни и транспортни системи.

Microsoft Corp.
коалицията Transform to Net Zero
нулеви емисии
По статията работи:

3E news