НАЧАЛО » ��������������������

Internet Explorer отива в историята

Microsoft спира поддръжката и на последната версия на браузъра

fb
3E news
fb
20-05-2021 03:00:58
fb
Източник: pixabay.com

Още една софтуерна легенда остава в историята. Браузърът Internet Explorer, с който милиарди по целия свят са сърфирали в мрежата за първи път в живота си, използван няколко десетилетия, ще спре да съществува. От Microsoft официално обявиха, че от 15 юни 2022 г. спират поддръжката и на последната 11-ата версия на IE за Windows 10. След тази дата потребителите ще трябва да използват по-новият браузър на Microsoft – Edge, който излезе преди няколко години.

„Той е не само по-бърз, по-сигурен и по-модерен в сравнение с Internet Explorer, но също така е съвместим с по-старите версии на излизащия от употреба браузър, както и с по-стари уебсайтове и приложения“, се казва в съобщението на компанията. От Microsoft отбелязват, че Edge има вграден режим Internet Explorer („IE mode“), чрез който потребителите могат да получат достъп до въпросните по-стари и базирани на Internet Explorer сайтове и приложения. Освен това новият браузър работи с много повече от съвременните апликации спрямо Internet Explorer 11.

От Microsoft уточняват, че спирането не се отнася за някои от клиентите, използващи Windows 10 с удължена поддръжка (т.нар. LTSC), a също за сървърната версия на браузъра Server Internet Explorer 11 и MS HTML.  

Microsoft
спиране
поддръжка
браузър
Internet Explorer
Windows 10
По статията работи:

3E news