НАЧАЛО » ��������������������

IBM представя нов софтуер и услуги срещу финансови измами

Новият софтуер ще помогне на организациите да се справят със загубите от 3.5 трилиона долара на година, причинени от финансови измами

fb
3E news
fb
26-03-2014 05:16:00
fb

IBM предоставя нова услуга в помощ на фирмите, така че да могат да избегнат все по-масовите финансови измами. Ежегодно този род престъпления причиняват загуби в размер на 3.5 трилиона долара, сочи анализ на компанията. Тези имзмами се засилват все повече и повече, а още повече, че в момента се случват именно чрез технологиите – през мобилни услуги, социални мрежи и облачни платформи.

За да отговори на тези нужди IBM предлага нов софтуер, който дава възможност за по-цялостен поглед и възможност се вземат комплексни действия за справяне с измамите. Това включва възможността да се използва Big Data от различни канали, както външни, така и вътрешни, включително мобилни, социални канали и онлайн. По-развитите възможности за анализ на новия софтуер предлагат по-дълбоко разбиране на връзки и взаимодействия между юридически лица, открива модели на финансови измами, включително и предлага възможност за превенция, базирана на предишни атаки и поведения.

Smarter counter fraud се базира на експертизата и иновациите, развити от над 500 експерта, 290 патента, свързани с проучвания в сферата на измамите. От 2005-а насам във възможностите на Big Data и Analytics са инвестирани 24 милиарда долара, посочват от IBM.

Предложенията на IBM комбинират софтуер, услуги и проучвания в едно. От компанията уверяват, че по този начин може да се обхване пълния спектър от измами и заплахи - като източване на данъци, пране на пари и кибер атаки.

IBM има дългогодишен опит с клиенти за работа срещу измамите. Такъв клиент, например е, London Borough of Camden в Англия, които използват технологията IBM Big Data and Analytics, за да поддържат процеси, подобряват услугите, намалят измамите с такси и да увеличат възвращаемостта.

IBM
финансови измами
Big Data и Analytics
По статията работи: