НАЧАЛО » ��������������������

Bitcoin надхвърли 14 хил. долара

fb
3E news
fb
07-12-2017 08:37:00
fb

Стойността на най-популярната криптовалута – bitcoin (BTC, биткойн) в четвъртък продължава да расте. На Bitfinex стойността на биткойна е на ниво от 14,140 долара, отбелязвайки ръст от малко над 14, 5 %. В рамките на последните 24 часа, според данните обемът на търговията се изчислява на 3,254, 390,396 долара.

На Coinmarketcap цената на биткойна е от порядъка на 14, 756 20 долара. Капитализацията се изчислява на 246 млрд. и 800 млн. долара. Експертите очакват тези дни да започне корекция и цените да се понижат,.

Редица страни в света вече откриха свои пазари за криптовалути, но на международно ниво продължава да липсва единно становище. Повечето финансисти продължават да твърдят, че криптовалутата е „един голям балон“, но в същото време борсите се подготвят за търговия с фючърси на биткойна. По неофициална информация в момента се търсят начини за постигане на регулация на международно ниво.

Междувременно руските медии в сряда съобщиха, че в страната може да бъде въведена наказателна отговорност за създаване на криптовалута за разпращания вътре в страната. Заместник-министърът на финансите Алексей Мойсеев каза, че криптовалута може да се купува, но заплащането на покупки с нея на територията на Русия е незаконно и за това трябва да се въведе наказателна отговорност. Припомняме, че властите в Китай забраниха пускането на токени за разплащане и също оказаха натиск върху търговията с криптовалута.

биткойни
Bitcoin (BTC)
криптовалута
борси
По статията работи:

Маринела Арабаджиева