НАЧАЛО » ��������������������

Директорът на NASA: Създаването на Луната на енергийна система, използваща ядрена енергия е от съществено значение

fb
3E news
fb
21-10-2020 11:35:38
fb

Създаването на Луната на енергийна система с използването на атомна енергия е необходимо, така че хората да могат да бъдат дълго време на спътникът на Земята. Това заяви във вторник директорът на NASA Джеймс Брайдънстайн по време на онлайн конференция в рамките на подписване с Министерство на енергетиката на САЩ на меморандум за взаимно разбирателство, съобщават международните агенции.

„Ние се готвим да се върнем на Луната и се готвим да останем на Луната. Това означава, че ще имаме нужда от атомна енергия на Луната, ще ни е необходима също така и енергийна система. Радваме се на сътрудничеството с Министерство на енергетиката за създаване на Луната на система за енергоснабдяване с използването на атомна енергия“, отбеляза шефът на Националното управление на САЩ по аеронавтика и изследване на космическото пространство.

Той подчерта също така значението на използването на атомната енергия за усвояването на Марс.

„За изпращането на хора на Марс, би било от изключително ценно да има ядрен ракетен двигател, използващ топлинна енергия или дори ядрена електрическа задвижваща система“, добави Брайдънстайн. Той изрази надежда, че такъв род двигатели ще могат значително да намалят времето за полет до Червената планета.

NASA
атомна енергия
Луна
Марс
Джеймс Брайдънстайн
По статията работи:

3E news