НАЧАЛО » финанси

Visa представя новата си визуална идентичност с кампанията Meet Visa

Продължаващата години еволюция на марката подчертава мощта на надеждната глобална мрежа на Visa в модерното движение на парите и разширяването на икономическия достъп

fb
3E news
fb
22-07-2021 11:23:31
fb
източник: visa

Глобалната компания за платежни технологии покани потребителите и партньорите си от цял свят да се запознаят с  кампанията й за нова визуална идентичност Meet Visa (англ. Запознай се с Visa – б.р.). Технологичният гигант разкри първоначалната фаза от еволюцията  на своята марка с фокус върху разнообразните възможности на мрежата й и ангажимента да подкрепя икономическото приобщаване в световен мащаб. Съобразена тясно с бизнес стратегията на компанията, тази фаза включва динамична глобална маркетингова кампания и визуализация на модернизирания външен вид на емблематичната марка Visa.

Преди повече от 60 години, когато е основана Visa, малцина биха могли да си представят света без парите в брой и чековете. Основополагащата визия на компанията за въвеждане на по-сигурна, надеждна и удобна валута в дигитална форма постави един обикновен въпрос: какво, ако парите станат напълно електронни? Днес Visa продължава да формира бъдещето на дигиталната търговия, като осигурява достъп чрез своята сигурна глобална мрежа, която работи за всички и навсякъде.

„Хората си мислят, че „познават“ Visa. Потребителите и фирмите се доверяват на силата на тези четири букви, виждат ги, когато отварят портфейла си, плащат на продавач, влязат в магазин или пазаруват онлайн. Това, което те не виждат, е как тези четири букви управляват най-динамичната мрежа от хора, партньори и продукти, каза Лин Бигар, изпълнителен вицепрезидент и глобален маркетинг директор на Visa. Нашата мисия е да гарантираме Visa да бъде възприемана не просто като компания за кредитни карти, а като надеждна мрежа, която движи търговията напред.“

Въпреки че Visa продължава да моделира физическите и дигиталните трансакции с кредитни или дебитни карти, тя също така все по-често е в центъра на създаването на възможности за движение на пари. Visa свързва 3,6 милиарда потребители, над 70 милиона търговски обекти, десетки хиляди партньори и годишният обем на операциите й е над 11 трилиона долара. Само през последните пет години Visa е инвестирала 9 млрд. долара в технологии, за да оформи бъдещето на търговията, като предоставя диференциран набор от продукти и услуги. Мрежата на Visa помага на самонаетите работници да получава заплащане в реално време, улеснява плащанията от човек на човек, така че между милиарди карти и сметки по целия свят да могат да се изпращат и получават пари, както и големи корпоративни плащания, включително и трансгранични да се извършват удобно.

С цел илюстриране на обхвата на възможностите на Visa, първоначалните елементи от развитието на марката й включват:

Филмите Meet Visa, които подчертават силата на мрежата.  Visa представя кратък филм, чиято концепция е разработена от глобалната й творческа агенция Wieden + Kennedy. Филмът, режисиран от Малик Хасан Сайед, приканва света да се запознае с Visa – мрежата, която работи за всички. Този уводен филм се допълва от поредица по-кратки дигитални филми и фотографии, за да се покаже обхватът на мрежата на Visa, която работи за осигуряване на достъп и разширяване на търговията за реални хора на реални места по света.

Нова идентичност на марката Visa, която символизира промяната. Visa отдавна отстоява доверието, сигурността, приемането и приобщаването. Тези основни ценности, в допълнение към целта да се осигури достъп на всички за участие в световната икономика, ще бъдат изразени чрез модернизирана, динамична визуална идентичност на марката, изградена в партньорство с водещата световна фирма за дизайн на брандове Mucho. Кампанията Meet Visa обединява първоначалния поглед върху еволюиралата визуална идентичност на марката в съчетание с освежени цветове за целите на дигиталното въздействие, персонализиран шрифт, създаден, за да се постигне оптимално дигитално изживяване, и актуализиран символ на марката, изразяващ целта на организацията.

До края на 2021 г. новата идентичност на марката на Visa ще стане видима във всички над 200 държави и територии, в които Visa работи, като илюстрира основната бизнес стратегия на компанията, която включва:our busines demands that the role of our company extends far beyond transactions.

· Потребителски плащания, фокусирани върху разширяване на достъпа и пренасочването към дигитални разплащания на 17 трилиона долара, похарчени в брой и чекове в световен мащаб.

· Нови потоци на разплащания като трансгранични трансакции от човек към човек и набор от услуги с добавена стойност, които помагат на бизнеса от всякакъв мащаб да оперира в съвременните условия; идентифициране на нови възможности за растеж; и изпълнение на мисията Visa да бъде най-сигурната, устойчива и надеждна мрежа.

· Разнообразие от предложения и решения чрез развиване на партньорства с финтех и утвърдени марки, връзки с правителства по целия свят и иновативни технологии, изградени за бъдещето

„Впрягаме смелата амбиция на Visa в тази еволюция на марката като начин да изразим какво отстояваме и към какво се стремим. Светът се отваря наново, а начините за движение на парите все повече се увеличават и за нас няма по-подходящо време да покажем нашата работа и въздействието на марка от мащаба на Visa, движена от цели и ценности, които дават възможност на хората, бизнеса и икономиките да процъфтяват,“ допълва Бигар.

За повече информация относно Meet Visa посетете: https://usa.visa.com/our-purpose/leading-by-example.html.

За Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) е световен лидер в дигиталните плащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най-иновативната, надеждна и защитена мрежа за плащания, която позволява на частни лица, компании и стопанства да просперират. Нашата глобална развита мрежа за обработка на плащанията, VisaNet, позволява по цял свят да се извършват сигурни и надеждни транзакции и има капацитет да обработва над 65 000 съобщения за сделки в секунда. Непрестанният фокус на компанията върху иновациите е катализатор за бързия растеж на дигиталната търговия върху всякакви устройства, за всеки и навсякъде. В условията на глобален преход от аналогови към дигитални технологии Visa използва нашата марка, продукти, човешки ресурси, мрежа и мащаб, за да преначертава бъдещето на търговията. За повече информация, посетете visabg.com и@Visa_BG

 

 

 

Visa
компания за платежни технологии
нова визуална идентичност Meet Visa
По статията работи:

3E news