НАЧАЛО » технологии

Visa и Националната банка на Гърция предлагат разплащания с бижута

Потребителите от Гърция първи ще изпробват пръстени и гривни с технология за безконтактно разплащане

fb
3E news
fb
28-03-2018 01:02:00
fb

Visa и Националната банка на Гърция (NBG) обявиха нов проект за разработка в партньорство на бижута с възможност за разплащания с марките Folli Follie и Links of London.

Visa и NBG ще си сътрудничат с бижутерските брандове Folli Follie и Links of London на FF Group за разработването на пръстени и гривни с безконтактна технология, като позволят на потребителите да извършват бързи и сигурни разплащания с доближаване на аксесоарите до безконтактен терминал. Линията от бижута ще бъде достъпна на първо време за потребителите в Гърция, където ще бъде пусната по-късно тази година.   

„В унисон със световната миграция от картови към дигитални разплащания, Visa продължава да въвежда иновации и в партньорство с Националната банка на Гърция и бижутата Folli Follie и Links of London разработи решение, което ще осигури на потребителите лесен и сигурен начин за разплащане. Този нов вълнуващ проект е прекрасен пример как технологиите на Visa могат да подкрепят работата на нашите партньори и търговци в техния стремеж да осигурят най-новите тенденции в разплащанията“, сподели Майк Лембъргър, директор „Продукти и решения“ на Visa в Европа.

“Във FF Group, която винаги е била една стъпка напред от своето време, сме развълнувани да влезем в ерата на високотехнологичната мода с иновационен проект, който ще промени начина, по който пазаруваме. Folli Follie и Links of London са на път да пуснат в света на модата първите безконтактни бижута за разплащания и с нетърпение очакваме да сменим старите пластики с нови, умни и брилянтни дизайни”, каза Георгиос Коцолиоцос, главен изпълнителен директор на FF Group.

“В Националната банка на Гърция сме ангажирани в това да инвестираме в модерни технологии за разплащане, като по този начин подобряваме нашия профил в бързо развиващата се среда на цифровите разплащания. След като интегрирахме различни иновативни продукти на гръцкия банков пазар, като i-bank pay и i-bank payband, понастоящем участваме в разработването на първата по рода си серия безконтактни бижута за разплащане. Като стъпваме на силното ни ноу-хау и ориентирана към клиента философия, ние създаваме неповторимо потребителско преживяване – след като получат аксесоара за извършване на трансакции, потребителите го активират мигновено през мрежата на POS терминали на банката и могат да извършват плащанията бързо и безопасно чрез едно движение на ръката над POS терминал“, каза Нели Цаку-Ламброполу, генерален мениджър „Банкиране на дребно“ в Националната банка на Гърция  

Visa Inc. е световен лидер в дигиталните разплащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най иновативната, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като създаваме възможност  потребителите, бизнеса и икономиките да процъфтяват. Нашата модерна глобална мрежа за обработка на данни, VisaNet, гарантира сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 съобщения за трансакции в секунда. Иновациите, които са постоянно във фокуса на компанията, са катализатор за бързия растеж на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата сила за постигането на мечтата за безкешово бъдеще за всеки, навсякъде. В периода на преход от аналогов към дигитален свят Visa посвещава своята марка, продукти, хора, мрежа и обхват на преобразяването на бъдещето на търговията.

Групата FF е водеща сила в света на модата, която има дейност в повече от 30 страни. FF Group проектира, произвежда и предлага на световно ниво собствени марки, Folli Follie и Links of London. Групата поддържа водещо присъствие в сегментите на едро и дребно в Гърция и на Балканите, а универсалните магазини "Attica" и "Factory Outlet" са основните дистрибуторски канали на групата в Гърция. Групата на FF създава мода в световен мащаб и има силно присъствие с повече от 910 магазина и осигурява работа на почти 5 000 души по целия свят.

технологии
безконтактни разплащания
бижута
Visa
Националната банка на Гърция
бижутерските брандове
Folli Follie
Links of London
FF Group
По статията работи:

Галина Александрова