Total започва сондажи за търсене на газ и нефт в Черно море догодина

Източник: radioblg.bnr.bg

 

Френската компания Total ще започне проучвателни сондажи за природен газз и нефт в блока "Хан Аспарух" в Черно море през втората половина на 2015 г.

Това съобщи Пол Секстън, мениджър по въпросите на добива в Total E&P България, по време на енергийна конференция, организирана от Български енергиен и минен форум. Секстън представи докъде е стигнало проучването на терена. Компанията вече е приключила триизмерните проучвания на блока и тепърва данните ще трябва да бъдат анализирани.

Първите сондажи ще бъдат извършвани с полупотопяеми съдове, които не могат да бъдат закотвени, допълни още Секстън. "Хан Аспарух" е вълнуващ блок, но не можем да очакваме да открием въглеводороди в следващите месеци", смята още представителят на Тotal. Според него производството на природен газ или петрол може да започне най-рано 5 или 10 години след като бъде направено откритие. Френската компания заедно с OMV и Repsol спечели търга за проучване на блока в дълбоките води на Черно море през 2012 година.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари