НАЧАЛО » технологии

Siemens и Атос заедно срещу киберзаплахите в промишлеността

fb
3E news
fb
01-11-2016 01:16:00
fb

В рамките на стратегическия цифров съюз от 2011 г. насам, Siemens и Атос си сътрудничат в областта на киберсигурността за промишлени предприятия. Заедно те предоставят на клиентите в производствените и преработвателни индустрии комплексни услуги за сигурност и продукти за производствени и офисни ИТ.

Портфолиото включва от оценка на сигурността и инсталирането на защитни механизми, като технологични защитни стени (firewalls), до непрекъснато наблюдение на фабрики и офиси. Тези услуги помагат на индустриалните предприятия да са в крак с постоянно променящите се заплахи за тяхната сигурност и гарантират производителността им.

Мерките за киберсигурност стават особено важни при разширената мрежа от индустриални инфраструктури („Индустриален интернет на нещата“ или „Industrie 4.0” както е известно в Германия) и използването на ИТ за производствени и офисни цели.

„Siemens предлага широка гама от решения, продукти и услуги за индустриална сигурност. Нашето сътрудничество с Атос сега ни дава възможност да подпомагаме клиентите си в процесите от автоматизацията на производството до внедряването на ИТ в офисите и най-вече за минимизиране на рисковете за сигурността им. Това ни дава важна основа за цифровизацията на промишлеността.“, каза Петер Вескесер, главен оперативен директор на направление „Управление на промишленото производство“ в Siemens.

Пиер Барнабе, главен оперативен директор на направление „Big Data и сигурност“ в Атос допълва: „Цифровата трансформация изисква цялостни концепции за сигурност, Siemens и Атос инвестират и се допълват оптимално заради тяхната компетентност респективно в производствените ИТ и офисните ИТ.“

Сътрудничеството между двете компании осигурява на индустриалните предприятия интегрирани решения за производствени и офисни ИТ в четири фази: оценка на сигурността, внедряване на решението, управление и сертифициране за сигурност.

Във фаза „оценка на сигурността“ Siemens и Атос правят проучване на поведението, за да определят действителната ситуация в една компания. Резултатите са основа за защитни мерки, които Siemens и Атос предлагат във вида на интегриран план за внедряването включително на елементи като защитни стени и антивирусни програми, с които нивото на сигурност може да се повиши още повече.

За управление на сигурността Siemens и Атос предоставят на клиентите си набор от активни услуги, така че успешно да противодействат на постоянно променящите се киберзаплахи. Те включват, например, непрекъснато наблюдение на фабрики и офиси. Двамата партньори също така подпомагат индустриалните компании в процеса по сертифицирането им за сигурност.

Siemens
Атос
киберсигурност
промишленост
По статията работи:

Галина Александрова