НАЧАЛО » технологии

SAP търси 70 специалисти за развойния си център в България

Все повече компанията се фокусира към усъвършенстването на потребителския интерфейс

fb
3E news
fb
28-04-2014 12:52:00
fb

Немският софтуерен гигант SAP AG обяви, че открива 70 свободни позиции в развойния си център у нас –  SAP Labs България. Става дума за служители на всички нива - от младши специалисти, до софтуерни архитекти и продуктови мениджъри, а търсеният опит е в сферата на JavaScript, HTML 5, CSS, jQuery, AngularJS.

В момента развойното звено в България е едно от ключовите за компанията, като идеята е докрая на 2014 година то да нарасне с 25 на сто. В момента в SAP Labs България работят над 540 софтуерни професионалисти, заети в развиването на облачни технологии. Очакванията са, че до края на годината общата бройка на служителите в България ще надхвърли 650 души.

SAP Labs България съществува вече 14 години, през които успя да даде своя безкомпромисен принос към глобалната SAP стратегия, коментират от компанията. Страната ни е доказала, че е сред локациите с висока добавена стойност и това е важна подробност, която дава основание на софтуерния гигант да продължава да инвестира у нас. Компанията е привлечена също от качеството на младите IT специалисти и доброто развитие на IT индустрията в страната.

Във времена на динамични промени, екипът на българският развоен център е доказал професионализма,  потенциала и високия си принос в областта на Cloud и In-Memory технологиите.  Днес, SAP Labs България създава технологичната платформа, която позволява на SAP и партньорите й да стъпят в Облака, отваряйки съществуващите си on-premise решения към виртуалния офис на бъдещето – с достъп on-demand, отвсякъде, от произволно устройство и чрез интуитивен и съвременен потребителски интерфейс, допълват още от компанията.  

Новата инвестиция

„Днес, повече от всякога, SAP поставя нуждите, желанията и опита на своите клиенти на първо място“, споделя Изпълнителният директор на SAP Labs България, Радослав Николов. „Основна ценност в стратегията на компанията е да стане по-отворена, по-предприемчива към клиентите си, а продуктите – още по-лесни за използване. Именно  с Customer-Care, или грижата за клиентите, започва нашата идентичност. ДНК-то на SAP Labs България е – Customer-Care. In-Memory. Cloud. Technology!“

SAP продължава да инвестира и да насочва своя фокус все повече и повече към усъвършенстването на потребителския интерфейс (UI). Новото UI звено, което ще се сформира до края на 2014 в България, ще отговаря за потребителското изживяване (UX)  и потребителския интерфейс (UI) на SAP продуктите. Очаква се екипът да актуализира в UI слоя, който се използва от всички SAP разработчици, за създаване на приложения, отговарящи на изискванията на всеки клиент – красиви,  атрактивни, интуитивни.

Освен планираните нови постъпления, SAP отчита растеж и в останалите направления, вече активно допринасящи към портфолиото на софтуерния гигант. Очакваното разрастване е във водещи за SAP Labs България области като Cloud и In-Memory технологии, сигурност, поддръжка и консултиране на клиенти.

SAP Labs България
SAP
развойна дейност
софтуерна индустрия
По статията работи: