НАЧАЛО » технологии

Microsoft и SAP заедно осигуряват надежден път за цифрова трансформация в облака

fb
3E news
fb
30-11-2017 03:45:00
fb

Microsoft Corp. и SAP представиха в понеделник своите интегрирани предложения, целящи предоставят на своите бизнес клиенти ясен план, чрез който уверено да ръководят своите дигитални бизнес иновации в облака.

Двете компании обявиха:

1.       Пускането на Azure като основна платформа за обществена облачна инфраструктура за SAP HANA Enterprise Cloud (собствена управлявана облачна услуга на SAP), която ще позволи на клиентите да използват SAP S/4HANA в защитен и управляван облак на платформата Azure.
2.       Със SAP HANA Enterprise Cloud на Azure клиентите получават най-доброто от двете компании: управление на приложения и продуктова експертиза от SAP, заедно с глобален, надежден и интелигентен облак от Microsoft Azure и гамата от облачни технологии на Microsoft.
3.       Имплементацията на S/4HANA Finance на Azure в Microsoft
4.       Миграцията на над десет от ключовите за бизнеса системи на SAP към Azure за оптимална ефективност, гъвкавост и иновации, които платформата предлага. Тук се включва и  системата SAP S/4HANA, която поддържа Concur (SAP компания).
5.       И двете компании ще документират вътрешните си проекти, за да предоставят на клиентите насоки и бизнес архитектура за внедряване на SAP приложения на Azure.

Като доказателство на тяхната ангажираност, двете компании също обявиха, че ще внедряват взаимно облачните си решения в своите организации. Чрез това уникално партньорство, Microsoft и SAP заедно ще проектират и ще пускат на пазара първокласни решения, както и ще предоставят съвместни услуги по поддръжка, за да гарантират възможно най-доброто преживяване за клиентите си в облака.

SAP HANA Enterprise Cloud – собствена управлявана облачна услуга на SAP – ще позволи на клиентите да използват SAP S/4HANA в защитен и управляван облак на платформата Azure. Наред с това, Microsoft ще имплементира SAP S/4HANA на Azure, за да спомогне собственото си управление на вътрешните финансови операции на компанията, а SAP ще прехвърли основните си вътрешни бизнес системи на Azure. SAP Ariba понастоящем използва Azure и изследва възможностите за по-широката й употреба в своите приложения за доставки. Заедно, SAP и Microsoft ще помогнат на компаниите да се възползват максимално от използването на SAP приложения в облака.

„Тъй като технологиите трансформират всеки бизнес и всяка индустрия, компаниите непрекъснато търсят подходящите платформи и доверените партньори, за да ускорят дигиталната си трансформация.”, заяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft. "Стъпвайки на нашето дългогодишно партньорство, ние – Microsoft и SAP, интегрираме взаимно продуктите си не само, за да подкрепим собствените си организации, но и за да дадем възможност на корпоративните клиенти да изпълняват най-важните за бизнеса си приложения и работни процеси със SAP S/4HANA на Azure".

Все повече компании все по-често прехвърлят критичните за бизнеса системи в облака заради ползите, които предоставя дигиталната трансформация: по-добри взаимоотношения с клиенти, по-мотивирани служители, оптимизирани процеси, нови бизнес модели, както и нови продукти и услуги. Според изследователската компания Gartner Inc., две трети от бизнес лидерите вярват, че компаниите им трябва да ускорят темпа на дигитализация, за да останат конкурентоспособни.* Като лидери в сферата на корпоративния софтуер, SAP и Microsoft влизат в тясно сътрудничество, за да предоставят на клиентите си безопасен и доверен път към дигиталната трансформация.

„Ние разширяваме нашето партньорство с възможността да имплементираме SAP S/4HANA на платформата Microsoft Azure.“, каза  Бил Макдърмот, главен изпълнителен директор на SAP. “Едни от най-значимите компании в света се доверяват на Microsoft и SAP. Заедно, ние ще помогнем на бизнеса да спечели революцията на прогреса, водена от клиентите.”

И SAP, и Microsoft ще работят със SAP S/4HANA на Azure при изпълнение на вътрешните си операции. Microsoft преобразува вътрешните си системи, които използват предишни финансови приложения на SAP, и внедрява финансовото решение на SAP S/4HANA за Azure. Microsoft също така планира да свърже SAP S/4HANA с Azure AI и услуги за анализ на данни с цел оптимизиране на финансовите отчети и по-ефективно взимане на решения. SAP премества на Azure повече от 10 ключови за бизнеса системи за оптимална ефективност, гъвкавост и иновации, които платформата предлага. 1.    Тук се включва и  системата SAP S/4HANA, която поддържа Concur (SAP компания).

И двете компании ще документират вътрешните си проекти, за да предоставят на клиентите насоки и бизнес архитектура за внедряване на SAP приложения на Azure.

Със SAP HANA Enterprise Cloud на Azure клиентите получават най-доброто от двете компании: управление на приложения и продуктова експертиза от SAP, заедно с глобален, надежден и интелигентен облак от Microsoft Azure и гамата от облачни услуги на Microsoft.

Различни компании като The Coca-Cola Company, Columbia Sportswear Company, Coats и Costco Wholesale Corp. понастоящем разчитат на SAP и Azure за своите бизнеси.

“Стратегическото партньорство между Microsoft и SAP е от изключително важно значение за развитието на системата на Coca-Cola,” заяви Бари Симпсън, старши вицепрезидент и главен информационен директор на The Coca-Cola Company. “Стойността, която дават съвместните разработки, продажби и доставки на тези два стратегически партньора, ще позволи на нашата система да ускори плана ни за дигитално развитие. Това е нещо много позитивно и вълнуващо за нашата компания.“

“SAP и Microsoft са ключови партньори на Costco и тяхното сътрудничество ще развие още повече облачната стратегия и дигиталния бизнес на нашата компания,” каза Джим Ръдърфорд, старши вицепрезидент по информационните системи на Costco Wholesale.

“Microsoft и SAP са наши стратегически партньори, които ни помагат да разширим нашия търговски бизнес, както с бизнес клиенти, така и с крайни потребители. Тяхното близко сътрудничество е неразделна част от развитието на технологичната ни архитектура и обличаната ни стратегия, за да подобрим обслужването на клиентите ни по целия свят,” сподели Майк Хърт, вицепрезидент и главен информационен директор на Columbia Sportswear Company. “Ние произвеждаме иновативни продукти, които дават възможност на клиентите ни да се наслаждават пълноценно на своите хобита и занимания на открито. Партньорството ни с Microsoft и SAP е от ключово значение за нас, за да можем да продължим да изпълняваме изискванията и очакванията на клиентите си.”

“Със SAP HANA на Azure, ние разполагаме с необходимите данни и информация, за да ръководим по-ефективно всички аспекти на бизнеса си и са ускоряваме доставките на крайни стоки за нашите клиенти,” сподели Хизми Хасен, главен дигитален и технологичен директор на Coats. “Партньорството на Microsoft и SAP ни дава необходимата ни сигурност за иновациите, които внедряваме и ползваме в облака.”

Microsoft е водеща платформена и технологична компания, предоставяща иновативни мобилни и облачни решения и продукти, чиято мисия е да дава възможност на всеки човек и на всяка организация по света да постига повече.

Като пазарен лидер в сектора за приложен бизнес софтуер, SAP помага на компании от всички индустрии и от всякакъв мащаб да оперират по-успешно. От административния офис до заседателната зала, от склада до магазина, от настолния компютър до мобилното устройство - SAP вдъхновява хора и организации да работят заедно по-ефикасно и да използват бизнес процесите по-ефективно, за да бъдат винаги няколко крачки пред конкуренцията. Приложенията и услугите на SAP дават възможност над 350,000 клиенти да оперират доходно, да се адаптират адекватно и да растат постоянно.  


технологии
Microsoft
SAP
SAP HANA Enterprise Cloud
Облачни услуги
Microsoft Azure
По статията работи:

Галина Александрова